Tijekom vikenda na cestama naše županije 23 prometne nesreće

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 27.01.2014. 10:32

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

Foto: Ilustracija

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije dogodilo se ukupno 23 prometnih nesreća i to četiri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i 19 prometnih nesreća s materijalnom štetom.

Jedna je osoba ozlijeđena u prometnoj nesreći koja se dogodila u petak, 24. siječnja oko 10:50 sati na autocesti A4, kod mjesta Ljubešćica. Muškarac starosti 60 godina upravljao je osobnim vozilom istočnim kolničkim trakom autoceste iz smjera Svete Helene prema Goričanu. Zbog neprilagođene brzine osobinama i stanju ceste, izgubio je nadzor nad upravljačem i vozilom sletio u desno van kolnika, gdje je prednjim dijelom vozila udario u metalnu odbojnu ogradu. U prometnoj je nesreći ozlijeđena 32-godišnja putnica iz vozila, koja je nakon pružene medicinske pomoći u Općoj bolnici Varaždin, puštena kući.

U petak, 24. siječnja oko 14:10 sati na autocesti A4, smjer Goričan – Sveta Helena, u prometnoj je nesreći ozlijeđen muškarac starosti 26 godina.

>> Kamion kod Ljubeščice udario 26-godišnjaka i pobjegao s mjesta nesreće

Vozači pod utjecajem alkohola

U petak, 24. siječnja u 18:10 sati u ulici Vilka Novaka u Varaždinu, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenim osobama. Muškarac starosti 50 godina upravljao je osobnim vozilom pod utjecajem alkohola od 1.97 g/kg, iz smjera istočne obilaznice prema Supilovoj ulici. Prilikom ulaska u desni oštri zavoj, zbog neprilagođene brzine kretanja uvjetima i stanju kolnika, vozilo se zanijelo i prešlo na prometnu traku namijenjenu kretanju vozila iz suprotnog smjera, te lijevom bočnom stranom udarilo u prednji lijevi dio osobnog vozila kojim je iz suprotnog smjera upravljao 57-godišnjak. U prometnoj su nesreći ozlijeđena oba vozača, te im je medicinska pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin, a njihove će se ozljede okvalificirati naknadno. Zbog sumnje da će nastaviti s činjenjem prekršaja, 50-godišnjak je nakon pružene medicinske pomoći doveden u Policijsku upravu varaždinsku, te smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje do prestanka djelovanja alkohola.

U subotu, 25. siječnja oko 14.45 sati u Preloškoj ulici u Svetom Đurđu, u prometnoj je nesreći ozlijeđen muškarac starosti 46 godina. On je upravljao osobnim vozilom pod utjecajem alkohola od 1.32 g/kg iz smjera Ludbrega prema Hrženici. Dolaskom u blagi desni zavoj, zbog neprilagođene brzine kretanja stanju i uvjetima na kolniku, izgubio je nadzor nad upravljačem i vozilom sletio u lijevo van kolnika, gdje se vozilo prevrnulo i udarilo u dvorišnu ogradu. Medicinska mu je pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin, a njegove ozljede za sada nisu okvalificirane.

Komentari