Tijekom vikenda petero ozlijeđenih u prometnim nesrećama

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 07.04.2014. 16:01

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

Foto: Andrej Švoger

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije dogodilo se ukupno trinaest prometnih nesreća, od čega četiri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama te devet prometnih nesreća s materijalnom štetom.

U petak, 4. travnja u 7:50 sati u Varaždinu dogodila se prometna nesreća u kojoj je ozlijeđena jedna osoba.

Muškarac starosti 50 godina upravljao je osobnim vozilom Bombellesovom ulicom u gradu Varaždinu iz smjera Optujske ulice u smjeru Međimurske ulice, gdje je dolaskom do raskrižja sa Kumičićevom ulicom koja je prometnim znakom označena kao cesta s prednošću prolaska ušao vozilom u raskrižje i oduzeo prednost prolaska mopedu, kojim je Kumičićevom ulicom iz smjera Bosanske u smjeru Štoosovog trga upravljao 34-godišnjak. Pritom je došlo do udara prednjeg desnog dijela osobnog vozila u lijevi bočni dio mopeda. Ozljede je zadobio vozač mopeda, a medicinska pomoć mu je pružena u Općoj bolnici Varaždin. Ozljede mu za sada nisu okvalificirane.

U petak, 4. travnja u 11:05 sati dogodila se prometna nesreća na Varaždin Bregu u kojoj je jedna osoba zadobila ozljede.

Osobnim vozilom je upravljao muškarac starosti 67 godina koji se s benzinske postaje uključivao u promet na kolnik državne ceste D-3, na mjestu gdje je to oznakom na kolniku zabranjeno i oduzeo prednost prolaska motociklu kojim je državnom cestom iz smjera Turčina u smjeru Novog Marofa upravljao 34-godišnjak, te je došlo do sudara prednjeg lijevog dijela vozila s prednjim dijelom motocikla.

>> FOTO: U prometnoj nesreći na Varaždinbregu ozlijeđen motociklist

Ozljede je zadobio vozač motocikla, a medicinska pomoć mu je pružena u Općoj bolnici Varaždin. Ozljede mu za sada nisu okvalificirane.   

U petak, 4. travnja oko 21:15 sati u mjestu Trnovec dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenim osobama.

Gospodarskom ulicom iz smjera državne ceste D-2 u smjeru ulice Ivana Severa osobnim vozilom je upravljao 22-godišnjak, koji je dolaskom do raskrižja sa prilaznom cestom poduzeću u Gospodarskoj ulici prilikom skretanja ulijevo u odvojak oduzeo prednost prolaska osobnom vozilu kojim je Gospodarskom ulicom iz suprotnog smjera zadržavajući smjer kretanja upravljao 44-godišnjak, te je došlo do udara prednjih dijelova vozila. Oba vozača su zadobili ozljede, a medicinska pomoć im je pružena u Općoj bolnici Varaždin. Ozljede su im okvalificirane kao lakše tjelesne ozljede.

U nedjelju, 6. travnja oko 17:05 sati u Varaždinu dogodila se prometna nesreća u kojoj je ozlijeđena jedna osoba.

Muškarac starosti 57 godina je upravljao mopedom pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1.89 g/kg. Upravljao je Gospodarskom ulicom gdje je zbog nedržanja potrebnog razmaka prilikom vožnje u slijedu prednjim desnim dijelom mopeda udario u zadnji lijevi dio osobnog vozila kojim je ispred njega u istom smjeru upravljala 43-godišnjakinja, a koja se s vozilom zaustavila radi namjere skretanja ulijevo nakon propuštanja vozila iz suprotnog smjera. Od udara vozač mopeda je izgubio ravnotežu i pao s mopeda na kolnik, te zadobio ozljede. Medicinska pomoć mu je pružena u Općoj bolnici Varaždin. Ozljede mu za sada nisu okvalificirane.

Komentari