Tri ozlijeđene osobe u prometnim nesrećama tijekom vikenda

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 30.12.2013. 09:47

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

Foto: ilustracija

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije dogodilo se devet prometnih nesreća i to tri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i šest prometnih nesreća s materijalnom štetom, izvijestila je varaždinska policija.

Mladić u dobi od 18 godina ozlijeđen je u prometnoj nesreći koja se dogodila u petak, 27. prosinca oko 23:55 sati u Cerju Nebojse. On je upravljao osobnim vozilom pod utjecajem alkohola od 1.59 g/kg, iz smjera Koškovca prema Maruševcu.

Zbog neprilagođene brzine i vožnje pod utjecajem alkohola, izgubio je nadzor nad upravljačem i vozilom sletio u desni cestovni jarak. Uslijed udara prednjeg desnog dijela vozila u betonski most vozilo se prevrnulo na krov. Ozlijeđenom je 18-godišnjaku medicinska pomoć pružena po liječnici Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije, koja je ozljede okvalificirala kao lakše.

U petak, 27. prosinca oko 6:30 sati u ulici Marije Winter u Ludbregu, u prometnoj je nesreći ozlijeđen 21-godišnjak. Na njega je za vrijeme kad je upravljao mopedom, sa zelene površine uz kolnik, skočio pas vlasništvo 48-godišnjakinje, te ga srušio na asfalt. Medicinska mu je pomoć pružena po liječniku Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije koji je ozljede okvalificirao kao lakše.  

U subotu, 28. prosinca oko 18:35 sati u Varaždin Bregu, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenom osobom. Muškarac starosti 30 godina upravljao je osobnim vozilom pod utjecajem alkohola od 1.64 g/kg ulicom Halić u smjeru Dugog Vrha. Zbog neprilagođene brzine kretanja osobinama i stanju ceste, izgubio je nadzor nad upravljačem i vozilom prešao u desno van kolnika na nogostup gdje je prednjinm desnim bočnim dijelom vozila udario u prednji desni bočni dio osobnog vozila parkiranog na nogostupu ispred kolnog ulaza.

Od jačine udara njegovo se vozilo prevrnulo na krov i otklizalo po krovu ulijevo na kolnik, dok je parkirano osobno vozilo odbačeno unatrag gdje je stražnjim lijevim bočnim dijelom udarilo u dvorišnu ogradu. U prometnoj je nesreći ozlijeđen 30-godišnji vozač, te mu je medicinska pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin. Njegove će se ozljede okvalificirati naknadno.

Komentari