U dvije krađe u Maloj Subotici ukradena torbica i bicikl

Piše: eVarazdin.hr

Objavljeno: 11.06.2013. 15:59

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

 U ponedjeljak, 10. lipnja, Policijska uprava međimurska zaprimila je obavijest ženske osobe iz Male Subotica, da joj je u noćnom klubu u Čakovcu ukradena torbica.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je dana 9. lipnja od 3:30 do 4 sati, u Čakovcu, u Ulici dr. Ivana Novaka, nepoznati počinitelj u noćnom klubu iskoristio kraću odsutnost dojaviteljice i sa stola ukrao žensku torbicu u kojoj se nalazio mobitel, razna kozmetika i domaći novac.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna.

U razdoblju od 7. do 9. lipnja, u Maloj Subotici, u Ulici Ivana Vurušića, nepoznati počinitelj je iz otključane garaže ukrao ženski bicikl plave boje. Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna.

U ponedjeljak, 10. lipnja oko 10.40 sati, u Čakovcu, u Ulici Lavoslava Ružičke, dvije nepoznate muške osobe kroz otvoreni prozor obiteljske kuće ušle su u unutrašnjost gdje ih je zatekla vlasnica, nakon čega su pobjegli i ništa nisu ukrali.

Protiv počiniteljima će se podnijeti kaznena prijava Općinskom državnom odvjetniku u Čakovcu.

Provale u domove i krađe iz domova najčešća su kaznena djela, upozoravaju iz PU međimurske, a žrtva može biti bilo koji građanin. Vrata, prozori, svjetlosna okna, krovni prozori – uobičajena su mjesta za ulazak provalnika. Samo nekoliko sekundi, minimalna potrebna snaga, eventualno odvijač kao alat i većina prividnih prepreka je savladana. Oko 80 posto vještih provalnika ulaze u kuću kroz prozore i staklena vrata na terasama.

 

Komentari