U prometnim nesrećama u Međimurju teško ozlijeđeno dvoje biciklista

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 16.10.2013. 11:03

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Foto: ilustracija

Međimurska policija izvijestila je o prometnim nesrećama u kojima su teško ozlijeđeni biciklisti.

U utorak, 15. listopada oko 19:35 sati, u Čakovcu, na raskrižju ulica Globetka i Vukovarske, dogodila se prometna nesreća u kojoj vozač osobnog automobila čakovečkih registracijskih oznaka, 25-godišnjak iz Grabrovnika, brzinu kretanja vozila nije prilagodio osobinama ceste.

Zbog toga je vozilom udario u vozača bicikla, dijete s područja Međimurske županije, koji je prelazio kolnik na mjestu gdje je horizontalnom prometnom signalizacijom označeno za kretanje bicikla. Uslijed udara vozač bicikla se prevrnuo i pao na kolnik.

Vozilom Zavoda za hitnu medicinu Čakovec ozlijeđeni vozač bicikla prevezen je u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđen pa je zadržan na liječenju.

Vozač bicikla za vrijeme vožnje na glavi nije nosio propisanu zaštitnu kacigu te nije bio označen reflektirajućim prslukom ili odjećom.  

Protiv 25-godišnjeg vozača osobnog automobila podnijet će se kaznena prijava Općinskom državnom odvjetniku u Čakovcu.

U utorak, 15. listopada oko 18:42 sati, u Pušćinama, u Ulici Petra Zrinskog, dogodila se prometna nesreća u kojoj je vozačica osobnog automobila čakovečkih registracijskih oznaka, 48-godišnjakinja iz Pušćina, obavljala pretjecanje, a da svoje vozilo nije držala na potrebnoj udaljenosti.

Zbog toga je vozilom udarila u bicikl s kojim je u istom smjeru upravljala 78-godišnjakinja iz Pušćina. Nakon udara vozačica bicikla se prevrnula i pala na kolnik. Vozilom Zavoda za hitnu medicinu Čakovec ozlijeđena vozačica bicikla prevezena je u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđena pa je zadržan na liječenju.

Vozačica bicikla za vrijeme vožnje nije bila označena propisanim reflektirajućim prslukom ili odjećom, a dok je bicikl bio tehnički ispravan.

Protiv 48-godišnje vozačice osobnog automobila podnijet će se kaznena prijava Općinskom državnom odvjetniku u Čakovcu, a prema 78-godišnjakinji Obavijest o počinjenom prometnom prekršaju.

Komentari