U 24 sata četiri nesreće

U prometnim nesrećama u Selniku, Varaždinu, Donjem Kućanu i Kućan Marofu ozlijeđene osobe

Objavljeno: 08.06.2016. 10:06

Zadnja izmjena: 08.06.2016. 10:32

Foto: Ilustracija

U protekla 24 sata na području Policijske uprave varaždinske zabilježene su četiri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama, i to u Selniku, Varaždinu, Donjem Kućanu i Kućan Marofu.

Jučer, 7. lipnja, oko 8:45 u Glavnoj ulici na državnoj cesti broj 2 u Selniku u prometnoj je nesreći ozlijeđena jedna osoba. Žena starosti 40 godina upravljala je osobnim vozilom iz smjera Poljanca u smjeru Sigeca Ludbreškoga.

Dolaskom do semaforiziranog raskrižja u naselju, nije držala dovoljan razmak između svog vozila i vozila kojim je ispred nje u istom smjeru upravljao 26-godišnjak, koji se zaustavio na znak crvenog svjetla. Ozljede je zadobio 26-godišnjak, a medicinska pomoć pružena mu je u varaždinskoj Općoj bolnici. Ozljede su mu okvalificirane kao lakše.

Varaždin: 61-godišnjakinja mopedom u kamion

Jučer, 7. lipnja, oko 13:30 u Jalkovečkoj ulici u Varaždinu u prometnoj je nesreći ozlijeđena 61-godišnja mopedistica. Upravljala je mopedom u smjeru Jalkovca.

Brzinu nije prilagodila osobinama i stanju ceste te je, prilikom izbjegavanja naleta mopeda na vozilo ispred sebe, u kočenju izgubila nadzor nad upravljačem i pala s mopeda. Moped je otklizao na suprotnu stranu kolnika te je došlo do udara bočnog djela mopeda u prednji lijevi dio teretnog vozila, kojim je iz suprotnog smjera upravljao 28-godišnjak. Ozlijeđenoj je mopedistici pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin.

Donji Kućan: Oduzeo prednost prolaska biciklu

Jučer, 7. lipnja, oko 20 sati u Donjem Kućanu u prometnoj je nesreći ozlijeđena 29-godišnja biciklistica. Osobnim je vozilom iz smjera ulice Zelengaj u smjeru Kućan Marofa upravljao 45-godišnjak.

Dolaskom do parkirališnog prostora počeo je skretati ulijevo, prema parkiralištu, ali je oduzeo prednost prolaska biciklu, kojim je iz suprotnog smjera Varaždinskom ulicom upravljala 29-godišnjakinja. Od udara je pala na kolnik i zadobila ozljede, a medicinska joj je pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin.

Zamlaka: Motorom udario divljač

Jučer, 7. lipnja, u 22 sata u Zamlaki na državnoj cesti D-2 u prometnoj je nesreći ozlijeđen 49-godišnji motociklist. Upravljao je iz smjera Zamlake u smjeru Vrbanovca i prednjim je dijelom motocikla udario divljač koja je pretrčavala kolnik državne ceste.

Uslijed udara vozač motocikla izgubio je kontrolu nad upravljačem i sletio van kolnika i zadobio ozljede, a udarena životinja uginula je na mjestu događaja. Ozlijeđenom je medicinska pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici.

Komentari