U prometnoj nesereći u Varaždinu stradao 12-godišnji biciklist

Piše: eVarazdin.hr

Objavljeno: 18.07.2013. 10:53

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Foto: Ilustracija

Jučer, 17. srpnja oko 18:40 sati na raskrižju ulica Otona Župančića i Bartola Kašića u Varaždinu, u prometnoj je nesreći ozlijeđen 12-godišnji dječak.

On je upravljao biciklom bez zaštitne kacige i pratnje osobe starije od 16 godina, ulicom Bartola Kašića. Dolaskom do raskrižja sa ulicom Otona Župančića koja je prometnim znakom označena kao cesta s prednošću prolaska, ušao je u raskrižje a da prethodno nije propustio osobno vozilo kojim je nepropisnom brzinom upravljao 57-godišnjak.

Prilikom udara prednjeg desnog dijela vozila u lijevi bočni dio bicikla, dječak je pao na kolnik. Medicinska mu je pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici, dok će se ozljede okvalificirati naknadno.

Jučer oko 13:20 sati ozlijeđen je još jedan biciklist. U Varaždinskoj ulici u Nedeljancu, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenom osobom.

Muškarac starosti 72 godine upravljao je biciklom biciklističkom trakom Varaždinske ulice iz smjera Gojanca, te u jednom trenutku naglo skrenuo ulijevo na suprotnu prometnu traku. Tom je prilikom u lijevu bočnu stranu bicikla udarilo osobno vozilo kojim je u suprotnom smjeru upravljala 76-godišnjakinja.

Uslijed udara, vozač bicikla je pao na kolnik, pri čemu je ozlijeđen. Medicinska mu je pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin, a njegove ozljede za sada nisu okvalificirane.

Komentari