U prometnoj nesreći u Selnici ozlijeđena dva muškaraca

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 17.02.2014. 10:39

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

Foto: Ilustracija

Tijekom proteklog vikenda na cestama Međimurske županije zabilježeno je ukupno sedam prometnih nesreća, od čega jedna prometna nesreća s ozlijeđenim osobama u kojoj je jedna osoba teško i jedna lakše ozlijeđena, te šest prometnih nesreća s nastalom materijalnom štetom.

Prisutnost alkohola u organizmu utvrđena je kod sudionika prometne nesreće s nastalom materijalnom štetom, koja se dogodila 15. veljače oko 21:45 dati na kolniku županijske ceste između Murskog Središća i Peklenice, gdje je pod utjecajem alkohola u količini od 1,72 g/kg bio 52-godišnji vozač osobnog automobila iz Križovca.

U subotu, 15. veljače oko 17:45 sati, u Selnici, u Čakovečkoj ulici, dogodila se prometna nesreća u kojoj vozač osobnog automobila čakovečkih registracijskih oznaka, 63-godišnjak iz Krištanovca, brzinu kretanja vozila nije prilagodio osobinama ceste. Zbog toga je u zavoju vozilom djelomično sišao izvan kolnika na cestovnu bankinu, gdje je izgubio nadzor nad upravljanjem vozilom i u zanošenju prešao na prometnu traku namijenjenu za promet vozila iz suprotnog smjera i udario u osobni automobil čakovečkih registracijskih oznaka s kojim je iz suprotnog smjera upravljao 63-godišnjak iz Pušćina.

Uslijed siline udara osobni automobil vozača iz Pušćina odbačen je van kolnika udesno gdje udario u prometnu opremu ceste.

Nakon prometne nesreće oba vozača vozilom Zavoda za hitnu medicinu prevezeni su Županijsku bolnicu Čakovec, gdje je utvrđeno da je vozač iz Pušćina lakše ozlijeđen, a vozač iz Krištanovca teško, te je zadržan na daljnjem liječenju.

O prometnoj nesreći ponijet će se posebno izvješće Općinskom državnom odvjetniku u Čakovcu.

Komentari