Ukupno 11 prometnih nesreća tijekom vikenda, četiri osobe ozlijeđene

Piše: eVaraždin

Objavljeno: 14.10.2013. 12:51

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Foto: Ilustracija

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije dogodilo se ukupno 11 prometnih nesreća i to četiri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i sedam prometnih nesreća s materijalnom štetom.

 U petak, 11. listopada oko 8 sati u ulici Vilka Novaka u Varaždinu, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenom osobom.

Muškarac starosti 30 godina upravljao je osobnim vozilom ulicom Vilka Novaka iz smjera istočne obilaznice. Dolaskom do zaštićenog pružnog prijelaza, zbog nedržanja potrebitog razmaka pri vožnji u slijedu, prednjim dijelom vozila udario je u stražnji dio osobnog vozila kojim je ispred njega u istom smjeru upravljala 27-godišnjakinja.

Od siline udara, njezino je vozilo odbačeno unaprijed, te prednjim dijelom udarilo u stražnji dio osobnog vozila kojim je ispred nje također u istom smjeru upravljao 55-godišnjak, a koji se zaustavljao na ulazu na zaštićeni pružni prijelaz i na znak crvenog svjetla na raskrižju. U prometnoj je nesreći ozlijeđena 27-godišnja vozačica. Medicinska joj je pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin, a njezine ozljede za sada nisu okvalificirane.

Muškarac starosti 42 godine ozlijeđen je u prometnoj nesreći koja se dogodila u subotu, 12. listopada oko 5:40 sati, na istočnoj obilaznici grada Varaždina.

Muškarac u dobi od 23 godine upravljao je osobnim vozilom pod utjecajem alkohola od 1.37 g/kg istočnom obilaznicom iz smjera Miškinine ulice prema Turčinu. Dolaskom do raskrižja s ulicom Vilka Novaka, zbog neprilagođene brzine kretanja osobinama i stanju ceste, izgubio je nadzor nad upravljačem i prednjim dijelom vozila udario u stražnji dio osobnog vozila kojim je ispred njega u istom smjeru upravljao 42-godišnjak, a koji se vozilom zaustavio ispred raskrižja radi upaljenog svjetla na semaforu.

Uslijed udara, vozilo 42-godišnjaka je odbačeno prema naprijed gdje je prednjim dijelom udarilo u stražnji dio zaustavljenog teretnog vozila kojim je ispred njega upravljao 30-godišnjak. Ozlijeđeni je 42-godišnji vozač nakon pružene liječničke pomoći pušten kući.

U subotu, 12. listopada oko 17:45 sati na raskrižju Duge ulice i ulice Kralja Tomislava u Varaždinskim Toplicama, u prometnoj su nesreći ozlijeđene dvije osobe.

Muškarac starosti 25 godina upravljao je osobnim vozilom pod utjecajem alkohola od 0.91 g/kg, Dugom ulicom iz smjera Škarnika. Dolaskom do raskrižja s ulicom Kralja Tomislava koja je prometnim znakom označena kao cesta s prednošću prolaska, ušao je u raskrižje, oduzevši prednost prolaska teretnom vozilu, kojim je tom ulicom iz smjera Tuhovca upravljao 47-godišnjak.

Prilikom udara prednjeg dijela osobnog vozila u lijevi bočni dio teretnog vozila, teretno je vozilo odbačeno van kolnika gdje je prednjim dijelom udarilo u dvorišnu ogradu. U prometnoj su nesreći ozlijeđeni vozač teretnog vozila i 43-godišnji putnik iz osobnog vozila, te im je medicinska pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici. Njihove će se ozljede okvalificirati naknadno.

U subotu, 12. listopada oko 11:45 sati u Optujskoj ulici u Varaždinu, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenim osobama.

Muškarac starosti 81 godinu upravljao je osobnim vozilom u smjeru Hrašćice. Zbog neprilagođene brzine kretanja osobinama i stanju ceste te gustoći prometa, prednjim je dijelom vozila udario u stražnji dio osobnog vozila kojim je ispred njega u istom smjeru upravljala 51-godišnjakinja, a koja je smanjila brzinu kretanja zbog kolone vozila ispred nje.

U prometnoj su nesreći ozlijeđene vozačica i 22-godišnja putnica iz njezinog vozila. Medicinska im je pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin, a njihove ozljede za sada nisu okvalificirane.

Komentari