Varaždin: Poznate okolnosti nesreće u kojoj su tri osobe ozlijeđene

Piše: IT/eVaraždin

Objavljeno: 20.07.2015. 14:02

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 11:25

Foto: FOTO: Čitatelj

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije dogodilo se ukupno 14 prometnih nesreća i to sedam prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama i sedam prometnih nesreća s materijalnom štetom. Izvijestili smo o subotnjoj prometnoj nesreći na raskrižju Filićeve i Krležine ulice u Varaždinu, a sada su nam poznate okolnosti.

Žena starosti 37 godina upravljala je osobnim vozilom Filićevom ulicom iz smjera Jalkovečke ulice. Dolaskom do raskrižja s Ulicom Miroslava Krleže koja je prometnim znakom označena kao cesta s prednošću prolaska, ušla je u raskrižje, oduzevši prednost prolaska osobnom vozilom kojim je tom ulicom iz smjera ulice Zrinskih i Frankopana upravljao 24-godišnjak.

Uslijed udara prednjeg dijela vozila 24-godišnjaka, vozilo 37-godišnjakinje je odbačeno u središte raskrižja, gdje je desnim bočnim dijelom udarilo u lijevi bočni dio osobnog vozila kojim je iz smjera Jalkovečke ulice prema ulici Zrinskih i Frankopana upravljala 34-godišnjakinja. U prometnoj su nesreći ozlijeđene obje vozačice i 35-godišnji putnik iz vozila 37-godišnjakinje. Medicinska im je pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin, a njihove ozljede za sada nisu okvalificirane.

Jedna je osoba ozlijeđena u prometnoj nesreći koja se dogodila u petak, na raskrižju Kumičićeve i Bombellesove ulice u Varaždinu. Muškarac starosti 48 godina upravljao je osobnim vozilom Kumičićevom ulicom iz smjera Harambašićeve ulice. Dolaskom do raskrižja s Bombellesovom ulicom koja je prometnim znakom označena kao cesta s prednošću prolaska, ušao je u raskrižje, a da prethodno nije propustio osobno vozilo kojim je tom ulicom iz smjera Optujske prema Međimurskoj ulici, upravljala 43-godišnjakinja. Prilikom udara prednjeg dijela vozila vozačice u bočni dio drugog vozila, ista je lakše ozlijeđena. Medicinska joj je pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin, nakon čega je puštena kući.

U prometna nesreća dogodila se u subotu na Glavnoj ulici u Selniku, a ozlijeđena je 17-godišnjakinja. Ona je upravljala biciklom biciklističkom trakom iz smjera Ludbrega prema  Svetom Đurđu. U jednom je trenutku prednjim dijelom bicikla udarila u stražnji dio osobnog vozila kojeg je 36-godišnjak prethodno parkirao dijelom na nogostupu, a dijelom na biciklističku traku. Uslijed udara, biciklistica je pala na kolnik, pri čemu je ozlijeđena. Medicinska joj je pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici, a njezine će se ozljede okvalificirati naknadno.

Jedna je osoba ozlijeđena u prometnoj nesreći koja se dogodila u nedjelju oko 19.15 sati u Varaždinskoj ulici u Sračincu. Muškarac starosti 51 godinu upravljao je osobnim vozilom iz smjera Varaždina prema Petrijancu. U jednom se trenutku zaustavio uz desni rub kolnika na autobusnom ugibalištu, te započeo polukružno okretanje u smjeru Varaždina, a da se prethodno nije uvjerio da to može učiniti bez opasnosti zadruge sudionike u prometu. Pritom je vozilom prešao na prometnu traku namijenjenu vozilima iz suprotnog smjera, te prednjim desnim bočnim dijelom vozila udario u prednji lijevi dio motocikla kojim je iz smjera Petrijanca prema Varaždinu upravljao 66-godišnjak. Uslijed udara vozač motocikla je izgubio ravnotežu i pao na kolnik, pri čemu je ozlijeđen. Navedenom je medicinska pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin, a ozljede za sada nisu okvalificirane.

Komentari