Varaždinska policija provodi akciju "Mopedisti i motociklisti"

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 06.07.2013. 10:47

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Zbog učestalih prometnih nesreća u kojima sudjeluju vozači motocikala i mopeda, u subotu, 6. srpnja od 12 do 24 sata policijski službenici PU varaždinske provest će preventivno - represivnu akciju "Mopedisti i motociklisti".

Među posljednjim nesrećama u kojima su ozlijeđeni motociklisti i mopedisti nalaze se i dvije koje su se dogodile u četvrtak, 4. srpnja.

U Kućan Marofu, na raskrižju Varaždinske i Marofske ulice oko 10:30 sati, do prometne nesreće je došlo kada je žena starosti 32 godine upravljala osobnim vozilom Varaždinskom ulicom te je, dolaskom do raskrižja, započela skretanje u lijevo u Marofsku ulicu, a da prethodno nije propustila motocikl, kojim je tom ulicom iz suprotnog smjera, zadržavajući smjer kretanja, upravljao 50-godišnjak.

Uslijed udara prednjeg dijela motocikla u prednji dio osobnog vozila motociklist je pao na kolnik pri čemu je ozlijeđen, dok je motocikl udario u osobno vozilo kojim je Marofskom ulicom u smjeru Varaždinske upravljao 26-godišnjak.

Vozač motocikla je prevezen u varaždinsku bolnicu, a njegove će se ozljede okvalificirati naknadno.

Istog dana, oko 23:10 sati u Koretincu je u prometnoj nesreći ozlijeđen 45-godišnji vozač mopeda.

On je upravljao mopedom prije stjecanja prava i pod utjecajem alkohola od 2.19 g/kg. Uslijed utjecaja alkohola, u jednom je trenutku izgubio nadzor nad upravljačem i pao na kolnik, pri čemu je ozlijeđen. Medicinska mu je pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin.

Komentari