Varaždinska policija uhvatila nekoliko kradljivaca bicikala

Objavljeno: 08.09.2014. 14:46

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: ilustracija - Andrej Švoger

Prema izvješću varaždinske policije, tijekom proteklog vikenda policijski službenici Policijske uprave varaždinske zatekli su na području grada Varaždina nekoliko osoba prilikom krađe, odnosno pri korištenju ukradenim biciklima.

Navedene su osobe dovedene u Policijsku upravu radi kriminalističkog istraživanja, dok su bicikli oduzeti od istih te se nastavlja daljnji rad na pronalasku oštećenih vlasnika.

Tijekom noći s 4. na 5. rujna u Ludbreškoj ulici u Varaždinu nepoznati je počinitelj provalio u kiosk vlasništvo poduzeća iz Zagreba, te otuđio cigarete. Visina materijalne štete utvrdit će se inventurom. Policijski službenici nastavljaju rad na pronalasku počinitelja ovog kaznenog djela.

U subotu, 6. rujna oko 10:30 sati, u prostoru oko crkve u Ludbregu, nepoznati je počinitelj otuđio novčanik s novcem i osobnim dokumentima vlasništvo 59-godišnjakinje. Prema izjavi oštećene, materijalna šteta iznosi oko tisuću kuna. Protiv nepoznatog počinitelja policijski će službenici podnijeti kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu.

Od 1. do 6. rujna, u Ivanečkoj ulici u Tužnom, nepoznati je počinitelj ušao u kuću vlasništvo 90-godišnjaka te provalio u ormar odakle je otuđio novac. Materijalna šteta iznosi nekoliko desetaka tisuća kuna. Policijski službenici poduzimaju mjere i radnje u cilju otkrivanja počinitelja ovog kaznenog djela.

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave varaždinske zabilježeno je 18 prekršaja protiv javnog reda i mira i to u Bartolovcu, Gornjem Vratnu, Trnovcu, Vinogradima Ludbreškim, u šest slučajeva u Varaždinu, te u osam slučaja u Ludbregu, a radi se o događajima vezanim uz buku, viku i galamu, naročito drsko i nepristojno ponašanje, tučnjavu u ugostiteljskim objektima i na ulici, vrijeđanju i omalovažavanju ovlaštenih službenih osoba te skitnji i prosjačenju.

Komentari