Policija imala pune ruke posla

Vikend iza nas: 329 prometnih prekršaja, čak 253 zbog brzine - 11 nesreća i 2 ozlijeđene osobe

Objavljeno: 20.06.2016. 11:04

Zadnja izmjena: 20.06.2016. 11:18

Foto: Ilustracija

U petak, 17. lipnja, oko 8:20 na županijskoj cesti u Druškovcu muškarac starosti 37 godina upravljao je osobnim vozilom iz smjera Novaka prema Koškovcu.

Dolaskom u Druškovec u jednom je trenutku započeo skretanje ulijevo, a da se prethodno nije uvjerio da to može učiniti na siguran način. Zbog toga je u lijevu stranu njegovog vozila prednjim dijelom udarilo 25-godišnjak, koji je u tom trenutku pretjecao njegovo vozilo.

Uslijed udara vozilo 25-godišnjaka odbačeno je udesno, van kolnika u betonsku ogradu. U prometnoj je nesreći ozlijeđen 25-godišnji vozač, kojem je medicinska pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin.

Skoro završio u Bednji

U subotu, 18. lipnja oko 14.30 sati na lokalnoj cesti kod mjesta Sigetec Ludbreški, u prometnoj je nesreći ozlijeđen 34-godišnjak. On je upravljao osobnim vozilom pod utjecajem alkohola od 2.05 g/kg iz smjera Sesveta Ludbreških.

>> Bez vozačke i pod utjecajem alkohola - Sletio s ceste i prevrtao se prema koritu Bednje

Zbog neprilagođene brzine kretanja osobinama i stanju kolnika, prilikom ulaska u lijevi zavoj izgubio je nadzor nad upravljačem i sletio ulijevo, van kolnika, te udario u prometni znak.

Potom je vozilom sletio prema rijeci Bednji, gdje se vozilo prevrnulo i zaustavilo nakon udara u više stabala. Na mjesto događaja izašli su vatrogasci Dobrovoljnoga vatrogasnog društva Ludbreg, koji su pomogli u izvlačenju 34-godišnjaka s nepristupačnog mjesta uz korito rijeke. Medicinska mu je pomoć pružena u Općoj bolnici Koprivnica, a njegove su ozljede okvalificirane kao lakše.

Čak 253 kazne zbog brzine

Tijekom ovog vikenda u kontroli prometa utvrđeno je ukupno 329 prekršaja, od čega 7 zbog alkohola ili odbijanja alkotestiranja i čak 253 zbog brzine.

Osim spomenutih, pisane su i kazne zbog tehničke neispravnosti, prekršaja biciklista, nekorištenja pojasa, pretjecanja, zaobilaženja i mimoilaženja, neprodužene registracije, vožnje prije stjecanja prava na upravljanje i zbog parkiranja.

 

Komentari