Vozačica s 1.77 promila izazvala lančani sudar

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 25.11.2013. 11:37

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Foto: Ilustracija

U subotu, 23. studenog u 5:10 sati u gradu Varaždinu, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenim osobama. Osobnim vozilom pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1.77 g/kg je upravljala 31 godišnjakinja.

Upravljala je Zagrebačkom ulicom iz smjera Turčina u smjeru Trga slobode, te je dolaskom ispred raskrižja s ulicom Augusta Cesarca zbog neprilagođene brzine kretanja vozilom osobinama i stanju ceste i utjecaja alkohola prednjim je desnim dijelom vozila udarila u zadnji lijevi dio osobnom  vozila kojim je ispred nje u istom smjeru upravljala 27 godišnjakinja, koja se zaustavila ispred raskrižja jer je na semaforu bilo upaljeno crveno svjetlo za njezin smjer kretanja.

Od jačine udara osobno vozilo je odbačeno unaprijed, gdje je prednjim djelom udarilo u zadnji dio zaustavljenog teretnog vozila kojim je ispred nje u istom smjeru upravljao muškarac starosti 53 godine.

Nakon toga je 31 godišnjakinja vozilom sletjela u desno s kolnika na nogostup gdje je prednjim djelom vozila udarila u metalni stupić. U prometnoj nesreći ozljede su zadobili 21 godišnja putnica i 27 godišnja vozačica osobnog vozila. Medicinska pomoć im je pružena u Općoj bolnici Varaždin a ozljede za sada nisu okvalificirane.

U subotu, 23. studenog oko 9:05 sati u ulici Hrvatskih branitelja u gradu Varaždinu dogodila se prometna nesreća u kojoj je ozljeđenja jedna osoba.

Vožnjom unatrag na parkiralištu je osobnim vozilom upravljala 24 godišnjakinja, a da se prethodno nije uvjerila da to može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu, te je zadnjim dijelom vozila udarila u 68 godišnju pješakinju, koja je zadobila ozljede. Medicinska pomoć joj je pružena u Općoj bolnici Varaždin, a ozljede za sada nisu okvalificirane.

Jedna je osoba ozlijeđena u prometnoj nesreći koja se dogodila u subotu, 23. studenog u 10:15 sati u ulici Ratimira Hercega u Varaždinu.

Osobnim vozilom je upravljao muškarac starosti 35 godina iz smjera Hallerove Aleje u smjeru  ulice Braće Radić, gdje je zbog ne kretanja sredinom obilježene prometne trake vozilom sišao u desnu stranu van kolnika gdje je prednjim djelom udario u prometni znak, a nakon toga u stablo. Vozač je od siline udara zadobio ozljede, a medicinska pomoć mu je pružena u Općoj bolnici Varaždin. Ozljede za sada nisu okvalificirane.

Komentari