Zbog kaznenog djela prijevare podignuta optužnica protiv Hajduk-Vučić i Kanoti

Objavljeno: 18.06.2015. 20:02

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

Foto: Ilustracija

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu podiglo je pred Općinskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv dvije hrvatske državljanke (1953. i 1951.) zbog počinjenja kaznenih djela prijevare.

Okrivljenice se tereti da su u rujnu 2010. godine kao službenice jedinice regionalne samouprave, nakon što su odlukom čelnika bile stavljene na raspolaganje uslijed ukidanja njihovih dotadašnjih radnih mjesta, u cilju da od te jedinice ishode za sebe isplatu otpremnine koja im nije pripadala jer su zasnovale nove radne odnose u upravnim odjelima grada, zatajile odgovornim osobama jedinice činjenice svojih novih zaposlenja, tako da je okrivljenicama nepripadno isplaćena otpremnina u ukupnom iznosu većem od 440 tisuća kuna.

Neslužbeno se doznaje da se radi o Darinki Hajduk-Vučić i Dubravki Kanoti. Njih dvije su radile kao stručne savjetnice u Županiji, ali su proglašene tehnološkim viškom te su im isplaćene otpremnine. No, problematično je što su ubrzo potom zaposlene u tadašnjem gradskom Upravnom odjelu za kulturu, sport i tehničku kulturu.

Komentari