metal art

eTV: Siniša Vugrek - Varaždinac koji metal pretvara u pravu umjetnost otvara svoju galeriju u Varaždinu

Objavljeno: 28.06.2018. 20:11

Zadnja izmjena: 29.06.2018. 08:35

Foto: Viktor Hranić

Varaždin će od petka, 29. lipnja biti bogatiji za jednu novu galeriju u Ulici braće Radića u kojoj će biti izloženi radovi nastali spajanjem ljepote prirode, i nerijetko njezine krhkosti, i metala. Biti će to galerija u kojoj će svoje radove izložiti varaždinski samostalni umjetnik Siniša Vugrek, kojeg smo posjetili u galeriji, ali i njegovog garaži u Trnovcu gdje stvara još nešto - inovativna, neobična i unikatna vozila. 

Za Sinišu slobodno možemo reči da je multidisciplinarni umjetnik i dizajner, lovac na blago, ali i tražitelj duše. Ulaskom u galeriju to se i potvrdilo jer su nas tamo dočekali različiti unikatni, umjetnički predmeti od kojih neki imaju svoju konkretnu funkciju u uređenju doma u industrial stilu, ali i motivi iz prirode na osobit način realizirani različitim tehnikama u metalu.

Svim radovima ovog metal arta svojstvena je svojevrsna metamorfoza predmeta nastala recikliranjem odbačenih ili običnih uporabnih predmeta iz garaže kao što su matice, vijci i ostalo, kojima umjetnik na taj način daje jednu novu, estetsku komponentu i mijenja im prvotnu funkciju. No, tu njegovoj kreativnosti i inventivnosti nije kraj jer nastavak slijedi u njegovoj garaži u Trnovcu gdje stvara unikatna i neobična vozila. 

 

Komentari