FOTO: Branitelji iz Varaždinske županije na komemoraciji u Škabrnji i Suhovarama

Objavljeno: 19.11.2014. 19:50

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Vladimir Milavec

Izvor: galerija-images/Branitelji iz Varazdinske zupanije na komemoraciji u Skabrnji

Članovi UDVDR Petrijanec i Sračinec, UHBL-ptsp iz Varaždinske županije među kojima su bili i pripadnici "Tigrova" te bojne "Frankopani" sudjelovali su na obilježavanju 23. godišnjice masakra koji se dogodio u Škabrnji, koja je uz Vukovar simbol stradanja hrvatskih branitelja, ali i civila u Domovinskom ratu.

Poginulim i ubijenim braniteljima i mještanima Škabrnje došli su se pokloniti brojni žitelji zadarskog zaleđa, cijele Hrvatske i dijaspore, a branitelji koje okuplja UDVDR Petrijanec položili su vijence i zapalili svijeće na spomen obilježje ispred udruge i Općine Petrijanec.

Predstavnicima lokalne vlasti petrijanečki branitelji su uručili majicu i kapu s grbom UDVDR RH i majicu s grbom UDVDR Petrijanec. Obilježavanje je započelo počasnom kolonom sjećanja od ulaza u Škabrnju do Spomen obilježja masovne grobnice u centru mjesta, gdje su vijenac u ime svih izaslanstava položili predstavnici Zajednice Udruga civilnih stradalnika Domovinskog rata, a nastavljeno je svetom misom.

Izaslanstva braniteljskih udruga s područja varaždinske županije na povratku su u Suhovarama zapalila svijeće na spomen obilježju za stradale u Domovinskom i Drugom svjetskom ratu. Na ovom spomen obilježju su uklesana i imena 11 poginulih pripadnika legendarnih varaždinskih "Puma".

{gallery}Branitelji iz Varazdinske zupanije na komemoraciji u Skabrnji{/gallery}

Komentari