FOTO: Dječje folklorne skupine iz županije predstavile se u Trnovcu

galerija-images/foklorasi

Objavljeno: 19.04.2015. 16:55

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

Foto: Nikola Kokotec

U sportskoj dvorani Osnovnoe škole Trnovec u nedjelju je održana 6. Dječja smotra folklora Varaždinske županije. Manifestacija je održana u sklopu proslave Dana općine Trnovec Bartolovečki...

Već oko 14 sati, počele su pristizati dječje folklorne skupine koje su dočekivali domaćini, predstavnici KUD-a “Mak“ iz Trnovca. Mali plesači, plesačice i tamburaši do službenog početka smotre vrijeme su kratili popravljajući nošnje te isprobavanjem pojedinih dijelova koreografija.

Početak Dječje smotra folklora Varaždinske županije najavio je Mirko Koren, predsjednik KUD-a „Mak“ i Zajednice KUD-ova Varaždinske županije , a prvu glazbeno-scensku točku izveli su „Ulični plesači“ iz Bartolovca.

- Naše Kulturno – umjetničko društvo je po prvi put domaćin smotre na kojoj ove godine sudjeluju:  KUD "Mak" iz Trnovca, KUD Toplice iz varaždinskih Toplica, DFD "Sončece" iz Varaždina, KUD Vidovec, KUD Beletiec, Dječja folklorna sekcija KUD-a "Anka Ošpuh " iz Ludbrega, KUD Salinovec, podmladak KUD-a Remetinec, Dječja folklorna skupina KUD-a Cestica, DFS KUD-a Elizabeta iz Jalžabeta, KUD Knegingrad iz Kneginca, Dječji folklorni ansambl KUD-a HŽ iz Varaždina, DF grupa KUD-a "Ježek" iz Beretinca, KUD Marof iz Novog Marofa i folkloraši iz Centra tradicijske kulture i KUD-a Margečan – naglasio je Koren.

Voditelji su pozorno pratili nastupe svih skupina kako bi im nakon što pokažu što su sve naučili i uvježbali, ukazali na eventualne greške pri izvođenju koreografija i pjesama. Za sve sudionike domaćini su organizirali i domjenak pa je nakon smotre nastavljeno druženje bez treme koja obično zna opteretiti folkloraše prije nastupa pred brojnom publikom.

A kad je već spominjemo, kažimo i to da su mališane pozorno pratili itekako iskusni folkloraši, s bezbroj izvedenih koreografija na pozornicama u Hrvatskoj i inozemstvu:
{gallery}foklorasi{/gallery}

Komentari