FOTO Grčić na otvorenju Wollsdorf Leather u Jalžabetu: Treba nam što više ovakvih projekata

Objavljeno: 12.06.2015. 13:42

Zadnja izmjena: 22.03.2016. 14:11

Foto: V. Mihalić

Wollsdorf Leather, vodeći dobavljač u međunarodnoj autoindustriji sa sjedištem u Austriji, danas je svečano otvorio novi tvornički pogon u Poslovnoj zoni "Jalžabet", a kako je rečeno na otvorenju, svoje zapolenje u novom pogonu pronašlo je 300 radnika.

Vodeća svjetska industrija uproizvodnji kože Wollsdorf Leather posljednjih godina doživljava velik rast pa su s namjenom širenja poslovanja, odlučili otvoriti i podružnicu u Varaždinskoj županiji, točnije u Poslovnoj zoni "Jalžabet".

- Prije dvije godine zapoečli su radovi na izgradnji novih pogona, a sada već proizvodimo punim kapacitetom. U ovoj podružnici zaposleno je 300-tinjak ljudi. Koža koja se proizvodi u Austriji ovdje se reže i štanca na dijelove pa se isporučuje u autoindustriju. Svaki tjedan napravi se dijelova za 130 tisuća upravljača. Podružnice Wollsdorf Leather nalaze se i u SAD-u, Kini i Australiji, a 90 posto tih kožnih artikala izvozi se u 30 različitih zemalja - istaknuo je predsjednik Uprave Andreas Kindermann.

Svečanom otvorenju nove podružnice prisustvovao je i ministar Branko Grčić, zajedno s varaždinskim županom Predragom Štromarom i načelnikom općine Jalžabet Mirkom Magićem.

Grčić je istaknuo kako je ova Vlada podupirala ovakve projekte i daj im potpunu podršku, zajedno s jedinicama lokalne samouprave. Naglasio je kako se u Hrvatsku isplati investirati, a da se nakon tri godine sve više bilježi pozitivan trend i rast industrijske proizvodnje.

- Zadovoljan sam što smo uspjeli krenuti jednim boljim i zdravijim, ali ujedno i težim putem. Ova investicija samo je dokaz da se u Hrvatskoj može. Ako mogu Jalžabet i Prelog, onda može i cijela Hrvatska. Zahvaljujem prijateljima iz Austrije, ali i jedinicama lokalne samouprave, što su učinili sve kako bi se jedna ovakva investicija ovdje ostvarila. Često se priča da administracija u Hrvatskoj ne radi svoj posao, no u ovom projektu to ne drži vodu. Proizvodi iz ove tvornice će se naći u rukama najbogatijih ljudi diljem svijeta i treba nam što više ovakvih dobrih projekata - naglasio je ministar Grčić.

Gosti otvorenja su zajedno s Upravom i djelatnicima obišli cijeli pogon nove podružnice Wollsdorf Leather. Poduzeće proizvodi visokokvalitetnu Premium-kožu za automobile, namještaj i zrakoplove. Pored gotove kože poduzeće proizvodi i dijelove od kože, navlake za sjedala i šivane kožne komponente. Wollsdorf Leather je svjetski poznati lider u području navlaka volana, a preko 60 posto navlaka za volane diljem svijeta isporučuje upravo Wollsdorf Leather.

Komentari