FOTO: Dobro raspoložene folklorašice oraspoložile i publiku na Kapucinskom trgu

Objavljeno: 18.07.2015. 07:30

Zadnja izmjena: 08.03.2016. 13:23

Foto: Siniša Sović

U sklopu Ljeta u Varaždinu i povodom Europskih paraolimpijskih igara mladih, u petak je na varaždinskom Kapucinskom trgu održana folklorna večer SNOPP – Smotra narodnih običaja, pjesama i plesova, u kojoj su sudjelovati Varaždinski folklorni ansambl, KUD „Ljuba voda“ iz Ljubešćice, KUD „Zavičaj“ iz Sračinca te gosti iz Kanade, Hrvatski kulturni dom iz Hamiltona...

Kanađani, čiji su neki članovi podrijetlom iz okolice Varaždina, u Hrvatsku dolaze na desetodnevnu turneju u sklopu koje će jedan dan provesti na dvorcu Trakošćan te u gradu Varaždinu. Na Kapucinskom su trgu pokazali kako u Sjevernoj Americi njeguju kulturu svoje domovine.


Stoga su posjetitelje u sklopu Smotre zabavili polusatnim programom. Njihov nastup činile su koreografije pjesama i plesova Hrvatskog Zagorja te Međimurja.

Inače, Varaždinskom je folklornom ansamblu nastup na Kapucinskom trgu bio generalna proba uoči desetodnevne turneje Turskom, na koju kreću 30. srpnja. VFA će sudjelovati na jednom od najvećih europskih festivala folklora u mjestu Büyükçekmece, jednom od predgrađa Istanbula. Na festivalu, koji se održava pod pokroviteljstvom UNESCO-ve folklorne organizacije CIOFF, sudjelovat će čak 24 grupe koje dolaze sa gotovo svih kontinenta.

Kako je to sve skupa izgledalo na Kapucinskom trgu pogledajte u našoj galeriji fotografija:
 

Komentari