Manifestacija Gourmet Varaždin 2015. nastavila se danas Sajmom zdrave hrane i pravim gastro užitkom. Posjetitelji drugog dana Gourmeta mogli su kušati delicije koje su im spremili ponajbolji kuhari Varaždinske županije.
Da njihovo umijeće kuhanja nije samo prazna priča, potvrdili su i posjetitelji koji su uživali u delicijama, a tražila se i porcija više. Kuhari su pripremili prave poslastice, od pačjeg filea s kestenima i vrganjima, svinjskog filea s guščjom jetrom i smokvama, zelenog rižota, do flambiranih telećih medaljona s marelicama, svinjskog vrata u rimskoj marinadi i još mnogo toga.
Kuhali su kuhari hotela Turist, hotela Minerva i hotela Trakošćan, a sve majstori u svom poslu, članovi Nacionalne reprezentacije kuhara i Regionalnog tima Varaždinske županije.
A što je tajna dobrog kuhara i dobrog jela, otkrio nam je Damir Crleni, predsjednik Hrvatskog kuharskog saveza.
- Dobrog kuhara čini fina i ukusna hrana, spoj domaćih namirnica s trendovima u modernoj gastronomiji i cjeloživotno obrazovanje. Naravno, dobar kuhar i prenosi svoje znanje na mlađe generacije, stoga je i edukacija vrlo bitna - otkrio je Crleni.
U današnjem gastro šou kuhali su vrsni kuhari Varaždinske županije Anđelko Levanić, Marija Kuzminski, Željko Bešenić, Marijan Ivanuša, Dario Denac, Marija Denžić, Ljiljana Sedlanić i Zlatko Novak.
Komentari