FOTO: Nedjeljna fešta uz vinsku cestu najbolji uvod u "Čiselsko proščenje" - pročitajte program

Objavljeno: 27.09.2015. 17:59

Zadnja izmjena: 24.02.2016. 14:36

Foto: Nikola Kokotec

U novomarofskom kraju, uz vinsku cestu Kališće – Cicelj, danas je kao uvod u tradicionalno čiselsko prošćenje u Remeticu, održana prezentacija mošta, kestena i gibanice u organizaciji KUD-a Remetinec te Udruge vinogradara i voćara „Pinta“.

Dobra zabava uz domaće specijalitete i domaću „mužiku“ zasigurno će se odužiti do dugo u noć, a već u četvrtak u sklopu iste vjersko-pučke manifestacije započinju prva liturgijska slavlja.

U subotu, 3. listopada, LAG-PRIZAG održava svoju radionicu, a KUD-ovi kreću u mimohod. Smotra folklora Remetinec, već 11. po redu, započinje isti dan u 18 sati. Nakon 20 sati slijedi zajednička večera svih sudionika smotre te gostiju i uzvanika.

Nastupaju Mladen Kos, glazbeni sastavi „Stara zvona“, Maja Zeko i Tamburaški sastav „Terca“. U nedjelju, 4. listopada, održava se tradicionalno Prošćenje u Remetincu, koje započinje ujutro u 9 sati otvorenjem „5. Remečkog sejma“ i liturgijskim slavljem u 11 sati.

Poslijepodne rezervirano je za mimohod dječjih KUD-ova i dječju smotru folklora, a navečer uz bogatu tombolu nastupa ansambl „Sinovi Zagorja“. Kako je, pak, izgledala današnja fešta uz vinsku cestu pogledajte u našoj fotogaleriji (donosimo i cjelokupni program „Čiselskog prošćenja“):

Komentari