FOTO: Ovogodišnja "Zlatna nimfa" na temu "Mladi u kulinarstvu"

Objavljeno: 11.12.2014. 12:55

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Hrvatski kuharski savez

Izvor: galerija-images/zlatna nimfa 2014

U organizaciji Udruge kuhara Varaždinske županije, Hrvatskog kuharskog saveza, Rotary Club Varaždina, Varaždinske županije, i Hotel Minerva u Varaždinskim toplicama je u utorak, 9. prosinca, održana Zlatna nimfa, tradicionalna kulinarska i turistička manifestacija na kojoj su se prezentirala i degustirala autohtona jela Varaždinske županije.

Ova kulinarska priredba započela je okruglim stolom na temu "Mladi u kulinarstvu" te se nastavila izložbom proizvoda proizvođača autohtonih namirnica i vina našega kraja te kroz radionice na kojima su se prezentirali načini izrade Varaždinskoga klipiča, Trnovečke makovnjače i  Koščićnjaka. Sve je završilo gastronomskim užitkom na svečanoj večeri koja je uslijedila nakon toga.

Događanje je upotpunilo i revijalno natjecanje mladih kuhara Varaždinske županije koji su gastro ponudu upotpunili sa svojim kreacijama i umijećem pripremivši hladne plate, glavna jela i deserte sa zadanim namirnicama, karakterističnim za varaždinsko podneblje.

Tako su koristili bućino ulje i koštice za pripremu hladne plate, puricu z Bednje i Varaždinsko zelje za glavno jelo a u desertu su morali koristiti grožđe, med, orahe i mak. Za dobru zabavu pobrinuli su se Varaždinski Štigleci i tamburaši  koji su svojim raznovrsnim programom zabavljali goste ove večere.

{gallery}zlatna nimfa 2014{/gallery}

Komentari