U organizaciji Udruge kuhara Varaždinske županije, Hrvatskog kuharskog saveza, Rotary Club Varaždina, Varaždinske županije, i Hotel Minerva u Varaždinskim toplicama je u utorak, 9. prosinca, održana Zlatna nimfa, tradicionalna kulinarska i turistička manifestacija na kojoj su se prezentirala i degustirala autohtona jela Varaždinske županije.
Ova kulinarska priredba započela je okruglim stolom na temu "Mladi u kulinarstvu" te se nastavila izložbom proizvoda proizvođača autohtonih namirnica i vina našega kraja te kroz radionice na kojima su se prezentirali načini izrade Varaždinskoga klipiča, Trnovečke makovnjače i Koščićnjaka. Sve je završilo gastronomskim užitkom na svečanoj večeri koja je uslijedila nakon toga.
Događanje je upotpunilo i revijalno natjecanje mladih kuhara Varaždinske županije koji su gastro ponudu upotpunili sa svojim kreacijama i umijećem pripremivši hladne plate, glavna jela i deserte sa zadanim namirnicama, karakterističnim za varaždinsko podneblje.
Tako su koristili bućino ulje i koštice za pripremu hladne plate, puricu z Bednje i Varaždinsko zelje za glavno jelo a u desertu su morali koristiti grožđe, med, orahe i mak. Za dobru zabavu pobrinuli su se Varaždinski Štigleci i tamburaši koji su svojim raznovrsnim programom zabavljali goste ove večere.
{gallery}zlatna nimfa 2014{/gallery}
Komentari