FOTO Špancirfest: Varaždinci gostoljubivo dočekali vinoljupce, verglaše, glazbenike, performere...

Objavljeno: 21.08.2015. 21:53

Zadnja izmjena: 25.02.2016. 13:54

Foto: Nikola Kokotec

Festivalske pozornice, varaždinske ulice i trgovi prvog dana Špancirfesta posjetitelje su dočekale s dobrom glazbom i zabavljačima, a i ugostitelji zadovoljno trljaju ruke jer su terase i šatori puni turista...

Na svoj račun u petak su došli i ljubitelji dobre kapljice jer je u petak u dvorištu palače Sermage proradila osebujna zona za vinoljupce – “Vinski grad“ u kojem je prva tema bila posvećena pjenušcima.



Izbornica vina, slovenska arhitektica i sommelierka Nina Levičnik, za prvo predstavljanje odabrala je pjenušce Tomac, Šember, Prigora i druge, a za svega 30 kuna svi zainteresirani mogli su probati ukupno 12 „etiketa“.   

U popodnevnim satima, svi koji su se zatekli na Korzu imali su bliski susret s verglašima koji su u Varaždin pristigli iz nekoliko zemalja. Našao se među njima i dvojac iz Štajerske u tradicionalnim kratkim hlačama s tregerima.

- Naši mehanički vergli koštaju nekoliko tisuća eura i na repertoaru imamo oko 700 skladbi, a specijalno za ovo gostovanje podesili smo mehanizam tako da reproducira hrvatsku himnu – pohvalili su se simpatični verglaši.

Kad već spominjemo centralni gradski trg, kažimo i to da je oko 19 sati zahvaljujući Buuble timeu bio na radost najmlađih posjetitelja, sav ispunjen mjehurićima od sapunice.



Posjetiteljima je bio zanimljiv i nastup akrobatskih trubača iz skupine Asphalt Exodus, kao i nastup Senor Marküsena na Trgu tradicijskih obrta...

Kako je to sve skupa danas izgledalo pogledajte u našoj galeriji fotografija:



















Komentari