FOTO Šuma Striborova: Ovako brinemo o djeci s posebnim potrebama i studentima?!

Objavljeno: 02.06.2015. 09:25

Zadnja izmjena: 25.03.2016. 09:19

Foto: Siniša Sović

Nimalo lijepa slika može se vidjeti malo dalje od centra grada Varaždina, točnije u Križanićevoj ulici. Na prostoru bivše vojarne, netko je u potpunosti zanemario održavanje okoliša.

Da stvar bude još gora, zapušteni prostor nalazi se između nove zgrade škole Centra za odgoj i obrazovanje Tomislav Špoljar, zgrade Sveučilišta Sjever i stare zgrade u kojoj se nalaze udruge, a koju je Grad Varaždin dao na korištenje Sveučilištu Sjever.

Još prošle godine, Grad Varaždin staru je zagradu u Križanićevoj dao na korištenje Sveučilištu Sjever, a predati bi ju trebao do kraja lipnja. Postavljalo se pitanje kamo će se izmjestiti brojne udruge koje tamo imaju svoje prostorije. Tada je rečeno kako se ugovori o najmu prostora neće produživati, već da će se pričekati kraj lipnja ove godine, kada uglavnom svi ugovori ističu, a udruge će vjerojatno preseliti u bivši prostor COO Tomislav Špoljar, na adresi Graberje 33.

U međuvremenu, netko je očito zaboravio da bi se okoliš na tom području trebao uređivati bez obzira na to čija će zgrada i okolno zemljište biti i tko će ga preuzeti. Trava je visoka, u jednom dijelu sve je puno smeća, a svakodnevno tuda prolaze studenti i djeca koja pohađaju COO Tomislav Špoljar.  Je li ovo način na koji brinemo o djeci s posebnim potrebama i studentima? Treba li se dogoditi ovakva slika da bi netko konačno reagirao i na brzinu pokosio travu i pokupio smeće?

 

Komentari