FOTO: Sve popularniji Disc Golf igra se i u Varaždinskim Toplicama

galerija-images/disc golf varazdinske toplice

Objavljeno: 20.01.2015. 15:52

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Varaždinske Toplice Disc Golf Course

Grad Varaždinske Toplice u svoju turističku ponudu uvrstio je i Disc golf, sport koji je u posljednje vrijeme sve popularniji u Hrvatskoj.

Čim je snijeg okopnio, diskgolferi iz Varaždina, Zagreba i Međimurja počeli su trenirati na novim disc golf terenima u park šumi u Varaždinskim Toplicama.

Projekt disc golf terena novi je dio turističke ponude ne samo ovog grada, već i cijele Varaždinske županije. Naime, ovo je jedan od dva disc golf terena u Hrvatskoj, na samo pola sata od Zagreba.

- Nakon što se vrijeme proljepšalo i snijeg okopnio, svake subote dolaze nam sportaši iz Varaždina, Zagreba i Međimurja i treniraju disc golf. Mi smo jako zadovoljni što smo ušli u ovaj projekt jer je ovo jako dobar način da dodatno motiviramo turističke dolaske u naš kraj. Ujedno smo očistili i sredili park šumu, a sportaši koji dolaze ističu kako je teren jako lijep i odličan za igru - istaknula je toplička gradonačelnica Goranka Štefanić.

Disc golf teren prostire se na 3,5 hektara park šume, a kroz park i disc golf teren pošljunčano je tisuću metara staze. Teren ima 18 koševa pri čemu ih 15 ima početničke i napredne polazne pozicije, dok su tri staze rezervirane samo za iskusnije igrače. U proljeće će se u potpunosti završiti uređenje terena i otvoriti sezona disc golfa.

- Zasad nam sportaši dolaze na treninge. Međutim, na proljeće ćemo otvoriti sezonu i organizirati i iznajmljivanje diskova. Korištenje terena se neće naplaćivati, već samo najam diskova. Tako da će svatko moći igrati, i profesionalci i amateri - objasnila je Štefanić.

Vrijednost cjelokupne investicije je oko 150 tisuća kuna. Grad je uređenje disc golf terena financirao s 95 tisuća kuna, a izgradnju terena sufinancirali su i Hrvatska turistička zajednica u iznosu od 55 tisuća kuna, Županijska turistička zajednica s pet tisuća kuna i Turistička zajednica grada Varaždinskih Toplica s pet tisuća kuna.

Prednost topličkog disc golf terena je blizina hrvatske metropole, svega pola sata autocestom do Zagreba, ali i dodatni sadržaji, povoljna gastronomska ponuda i kupanje u hotelu "Minerva".

- Ideja je da se preko Turističke zajednice Grada Varaždinskih Toplica dovode turisti koji bi ovdje proveli cijeli dan. Mogu razgledavati rimske iskopine, rekreirati se na našem disc golf terenu, a potom i relaksirati u kupanju te bogatoj i povoljnoj gastronomskoj ponudi - rekla je gradonačelnica Štefanić.

Disc golf je jeftiniji od pravog golfa, a velika mu je prednost što ga mogu igrati baš svi, od umirovljenika do djece te se igra na svježem zraku. U Hrvatsku je disc golf došao iz Sjeverne Amerike. Riječ je o mješavini bacanja frizbija i golfa. Prva verzija tog sporta nastala je prije više od stoljeća, dok se moderni disc golf razvio prije 60-ak godina. To je pravi sport od kojeg diskgolferi u inozemstvu i žive.
Brzo se mogu naučiti osnove, no kao i u bilo kojem drugom sportu, ako želite biti vrhunski potrebno je mnogo treninga.

 {gallery}disc golf varazdinske toplice{/gallery}

Komentari