FOTO: Svečano obilježen Dan Fakulteta organizacije i informatike

galerija-images/FOI dan fakulteta hnk zstanko

Objavljeno: 18.12.2014. 15:45

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Zoran Stanko

U HNK Varaždin, uz brojne uzvanike, danas je obilježen Dan Fakulteta organizacije i informatike te ujedno proslavljena i  52. godišnjicu postojanja i 40. godišnjicu osnivanja Fakulteta organizacije i informatike, odnosno prerastanja Više ekonomske škole u Fakultet.

Od osnivanja do danas je oko 12 500 studenata završilo razne programe ovog fakulteta kazao je Vjerana Strahonje, dekan FOI-a.

- Pratimo zapošljivost naših studenata i ona je dobra, jedino me brine što ih puno završava van granica Hrvatske. Kad riješimo gospodarsku krizu onda ćemo vidjeti da nemamo dosta ljudi. Dobar je trend da nam dolaze studenti iz cijele Hrvatske i susjednih zemalja. Ove smo godine upisali studente iz 94 srednje škole pa nama perspektiva dobra. Najvažnije nam je da riješimo prostorne kapacitete, odnosno izgraditi novu zgradu fakulteta. Drugi cilj nam je da se napravi novi studentski dom i Tehnološki park. Ne kanimo otvarati nove smjerove već dizati kvalitetu postojećih - objasnio je Strahonja.

Odličnu suradnju i važnost FOI-a za Varaždin i Varaždinsku županiju pohvalili su u svojim govorima gradonačelnik Goran Habuš te zamjenik župana Alen Kišić.

U ime rektora Zagrebačkog Sveučilišta pozdravni govor je održao Tonći Lazibat istaknuvši kvalitetu FOI-a, te dodao da je varaždinski fakultet važna sastavnica najvećeg hrvatskog sveučilišta.

Uz predstavljanje ostvarenja u prošloj godini, kao i planove za budućnost, svečanost je bila prigoda da se dodijele Dekanove nagrade i priznanja studentima, priznanja nastavnom i nenastavnom osoblju, te zahvali zaslužnim školama i poduzećima. 

Nagradu za životno djelo dobio je prof.dr.sc. Željko Hutinski, a nagradu za posebna postignuća u znanstvenom i nastavnom radu doc.dr.sc. Markus Schatten. Najbolji mladi znanstvenici su dr.sc. Zlatko Stapić i dr.sc. Bojan Žugec, dok je najuspješniji mentor studentima bio asistent Boris Tomaš, mag. inf. Nagrade za zalaganje i doprinos nenastavnog osoblja dobili su Darko Grabar, mag.inf. i Biserka Sigurnjak. Asistent Nikola Kadoić primio je nagradu za doprinos društvu i volontiranje.

Prošla akademska godina bila je izuzetno uspješna te su mnogi studenti postizali sjajne rezultate na raznim natjecanjima u programiranju (tzv. hackatonima) i rješavanju poslovnih slučajeva, kako u zemlji tako i u inozemstvu, uključivali se u različite volonterske i fakultetske aktivnosti, kao i promociju Fakulteta, te bili uspješni u vrhunskom sportu. Nagrade i priznanja primilo je čak 110 studenata što je najveći broj dosada.

{gallery}FOI dan fakulteta hnk zstanko{/gallery}

Komentari