FOTO: Uoči Dana državnosti u Varaždinu položeni vijenci kod braniteljskog križa

Objavljeno: 24.06.2015. 10:30

Zadnja izmjena: 09.03.2016. 09:46

Foto: Siniša Sović

Povodom Dana državnosti Republike Hrvatske u srijedu su na gradskom groblju u Varaždinu kod križa branitelja položeni vijenci i zapaljene svijeće...

Tako su izaslanstva Varaždinske županije u kojem su bili župan Varaždinske županije Predrag Štromar, zamjenik župana Alen Kišić te županijski vijećnik Zlatan Mošmondor, izaslanstva Grada Varaždina, PU varaždinske, te Udruge udovica i roditelja poginulih branitelja Varaždinske županije odali priznanje i
zahvalnost svima koji su poginuli u obrani domovine.

Uz izaslanstvo Županije vijenac su položili i predstavnici Grada Varaždina na čelu s Vjeranom Radelićem, zamjenikom gradonačelnika, te predstavnici braniteljskih udruga.

Dan Državnosti u Republici Hrvatskoj je blagdan koji se u Hrvatskoj obilježava 25. lipnja, na dan kada je Hrvatski sabor donio Ustavnu odluku o samostalnosti i suverenosti RH proglašavajući je samostalnom i neovisnom državom, podsječa varaždinski župan Predrag Štromar.

- Na žalost, naša samostalnost je stvorena u Domovinskom ratu u kojem su stradali mnogi branitelji. Na nama je da tu državu gradimo na boljim i kvalitetnijim principima i da stvorimo u njoj blagostanje za sve građane – naglasio je Štromar na kojeg se nadovezao zamjenik varaždinskog gradonačelnika Vjeran Radelić rekavši da očekuje skoro uređenje varaždinskog groblja, u neposrednoj okolici križa branitelja, čime će se još više istaknuti njihove zasluge za obranu RH.

Nakon minute šutnje i polaganja vijenaca, sve okupljene je na zajedničku molitvu pozvao policijski kapelan vlč. Ivica Horvat.  

Komentari