FOTO: Varaždinci ozbiljno prionuli javnim radovima

galerija-images/javni radovi

Objavljeno: 21.04.2015. 14:24

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

Foto: Siniša Sović

Za 16 nezaposlenih korisnika socijalne pomoći danas je u varaždinskim Parkovima počeo prvi radni dan. Žene i muškarci angažirani su na održavanju zelenih površina i varaždinskog groblja...

Sve osobe uključene u javne radove, mjesečno trebaju odraditi od 30 do 90 sati, o čemu se vodi evidencija, doznajemo od dipl. ing. Martine Žnidar, rukovoditelja PJ Zelene površine.

- Osim održavanja zelenih površina u gradu, polovica osoba angažiranih na radu za opće dobro zaposleno je na održavanju varaždinskog groblja. Riječ je o osnovnim – pomoćnim poslovima poput uklanjanja smeća i otkosa trave. Svakodnevno evidentiramo njihov dolazak i odlazak s posla, a izvješća se prosljeđuju Gradu Varaždinu – pojasnila je  Žnidar.

Ovaj tjedan, osobe zaposlene na javnim radovima najviše posla imat će na uređenju zelenih površina na Banfici.

- Moramo raditi, jer ukoliko to odbijemo, ostajemo bez naknade. Danas nisam u „formi“, ali ću izdržati – rekao nam je jedan od novopečenih „vrtlara“ angažiranih na javnim radovima.

U Parkovima ističu da paze na svoje privremene zaposlenike, jer među njima ima ljudi koji su u većoj ili manjoj mjeri sposobni obavljati određene poslove:
{gallery}javni radovi{/gallery}

Komentari