FOTO: Voćom odjekivali urlici i bubnjevi neandertalaca iz spilje Vindije

Objavljeno: 10.05.2015. 09:22

Zadnja izmjena: 25.03.2016. 13:58

Foto: Siniša Sović

U poznatu spilju Vindiju ponovno su se vratili nekadašnji njezini stanovnici – praljudi. Ti neandertalci uvijek su gladni i glasni...

Svoju ovogodišnju pojavu, neandertalaci iz spilje Vindije najavili su znatiželjnicima, dimom, neartikuliranim urlikanjem i bjesomučnim udaranjem u primitivne bubnjeve.  Njihov povratak još jednom su omogućili vrijedni članovi KUD-a Voća.

Nekoliko prekrasnih vila iz sigurne udaljenosti s povišenog mjesta znatiželjno je promatralo čudne spodobe okupljene oko ražnja. Naime, svoj prapovijesni ples praljudi iz spilje Vindije nikada ne počinju  bez dobrog zalogaja. Tako su u subotu ispekli piceka i čim je bio spreman za jelo – počelo je njegovo bjesomučno čerečenje.

Okupljena publika sve je to oduševljeno promatrala i oni upućeniji pojasnili su nam da hrskava pečenka „neje nikakof dinamovec“.  No, Voćanci su dodali da je i njihovim domaćim „vindijašima“ nakon obilnog objeda, „takaj velki problem podrignati“.  

Osim kostimiranih neandertalaca kojima hitno treba temeljito depiliranje, u programu ispred spilje nastupila je dječja i muzička sekcija KUD-a Voća s plesom u čast spomenutim vilama, koje su prema narodnoj predaji živjele u spilji i koje su mještani darivali.

Kako je to sve skupa izgledalo na prapovijesnoj lokaciji, pogledajte u galeriji fotografija:
 

Komentari