FOTO: Vrijedni mještani “Grunta“ u Natkrižovljanu uredili dječje igralište

Objavljeno: 30.08.2015. 10:43

Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:49

Foto: Franjo Talan

Na inicijativu Josipa Gonzia mještani naselja “Grunt“ su uz pomoć općine Cestica uredili dječje igralište, a uz ljuljačke, tobogan i klackalice, u njegovom sjeveroistočnom dijelu postavili su stol i klupe...
        
Pred 15 godina u predjelu naselja zvanom “Grunt“ u Natkrižovljanu podignuta je kapelica Kraljice mira. Sagrađena je na raskršću ceste koja dolazi iz naselja Selci Križovljanski, a pred kapelicom cesta se račva, zapadni krak vodi prema brdovitom dijelu naselja Jarki, a skrenete li prema istoku put vas vodi prema središtu župe Sveta Barbara.

Na tom predjelu nalazi se desetak kuća u kojima živi šestero djece predškolske dobi, osmero ih polazi osnovnu školu, a četvero mladih s Grunta polazi neku od srednjih škola.
  
Završetak igrališta i postavljanje ograde uz njega mještani su proslavili prigodnom svećanošću. Okupilo se cijelo mjesto, od najmlađeg, desetomjesečnog Leona do najstarijeg Ivice Težaka (79).

Okupljenima se prigodnim riječima obratio Tomislav Lazar, predsjednik Vijeća općine i MO Natkrižovljan, a načelnik Mirko Korotaj pohvalio je mještane koji tako lijepo uređuju naselje, te najavio izgradnju dječjeg igrališta kod područne škole u Natkrižovljanu.

Protokolarni dio završio je blagoslovom igrališta i molitvom koju je predvodio vlč Mario Filipović, župnik na župi sveta Barbara Natkrižovljan, a nakon toga bila je fešta.
    
Vrijedni domaćini za sve sudionike pripremili su gulaš, a starije goste ponudili su kvalitetnim vinom dobivenim s vinorodnih brežuljaka oko crkve svete Barbare.

 

Komentari