FOTO: Vrijedni varaždinski vrtlari donirali povrće Socijalnoj samoposluzi

Objavljeno: 04.09.2015. 08:33

Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:39

Foto: Dražen Loparić

U četvrtak su vrijedne vrtlarice i vrtlari iz udruge "Grabanički vrtovi" pokazali koliko su zapravo socijalno osjetljivi. Naime, okupili su se i tijekom cijelog dana prikupljali svježe, ekološki uzgojeno povrće, iz vlastitog uzgoja kako bi ga donirali Socijalnoj samoposluzi "Kruh Sv. Ante"...

Prikupljeno je doista različito povrće. Bilo je tu mrkve, peršina, luka, rajčice, paprike, tikvica, kelja, zelja, te špinata, blitve, patlidžana, mrkve... I sve to zajedno utovarili su u kombi tvrtke Helcom trade, čiji je prijevoz isto tako donacija, te prevezli do samoposluge.


 

Podsjećamo, Socijalna samoposluga Kruh svetog Antuna Varaždin je volonterski projekt Franjevačkog svjetovnog reda i Frame za pomoć najpotrebnijima, a nalazi se u ulici Josipa Kozarca 26.

Tamo su ih dočekali štićenici, volonteri i voditeljica smoposluge, Mare Bago. Brzom akcijom, tzv. ljudskim lancem, kombi je istovaren i povrće pohranjeno u skladište.

Voditeljca je zahvalila članicama i članovima udruge "Grabanički vrtovi" te istaknula kako je ovo vrlo vrijedna donacija, jer sveže povrće i još k tome ekološki uzgojeno, rijetko imaju priliku podijeliti štićenicima.

Zahvale za ovu hvale vrijednu akciju idu Martini Marušić Goričanec, Saši Vujoviću, Ružici Posavec, Rajku Hergotiću, Štefici Grđan, Ivanu Rajkoviću, Marini Miščević, Marjanu Pečeku, Dijani Budan, Igoru Popadiću, Magdaleni Ladić i svim ostalim članicama i članovima "Grabaničkih vrtova", kao i Branku Godiniću, predsjedniku Udruge te organizatoru cijele akcije.

 

Komentari