FOTO Započeo CACIB: U dva dana prodefilirat će tisuću pasa

Objavljeno: 16.05.2015. 11:17

Zadnja izmjena: 25.03.2016. 12:47

Foto: Nikola Kokotec

Čak tisuću pasa prodefilirat će kinološkim poligonom u Varaždinu na tradicionalnoj Međunarodnoj izložbi pasa CACIB 2015. što je započela danas svečanim otvorenjem.

Psi i njihovi vlasnici već su zauzeli položaje na kinološkom poligonu, a ocjenjivat će ih međunarodni suci. Kroz dva dana izložbe pokazat će se dvjestotinjak pasmina pasa.

- Kao što je to i tradicija u Varaždinu, kroz dva dana imat ćemo preko tisuću pasa. Sretni smo jer jer ovo najljepši kinološki poligon ne samo u Hrvatskoj, nego i u Europi i uvijek nam je veliki užitak biti ovdje. Nadamo se da će nas vrijeme poslužiti. Pasa ima iz gotovo svih europskih zemalja, također i suci su međunarodni. MOgu samo reći da sam sretan jer u Varaždinu uvijek sve dobro funkcionira - rekao je Damir Skok, predsjednik Hrvatskog kinološkog društva.

Osim glamuroznosti u finalnim natjecanjima, ovakve izložbe važne su i za izlagače ukoliko svoje kuje žele pariti.

- Ovakve izložbe vrlo su važne jer su glavna uzgojno-selekcijska metoda. Nije važno samo tko će pobjediti, već kakvi su vaši psi, kakva je pasmina, ljudi iz čitave Europe dovode pse i mogu vidjeti s kime će pariti svoje kuje. Osim te glamuroznosti u finalu, izložba je i mjesto na kojem se potiče uzgojno-selekcijski rad - rekao je Skok i dodao kako su ove godine na CACIB-u zastupljene gotovo sve pasmine, a kroz dva dana moći će se vidjeti preko 200 pasmina pasa.

Izložbu je svečano otvorio varaždinski gradonačelnik Goran Habuš koji je naglasio kako je CACIB jako dobra prigoda za Varaždin s obzirom da dolaze uzgajivači 22 zemlje Europe.

- CACIB je uvijek prilika za Vraždin da se reklamira i predstavi, osobito kad imamo izlagače iz 22 različite zemlje. Davno smo se pozicionirali na karti međunarodne izložbe pasa. Ove godine mi je jako drago što smo zajedno s varaždinskim Kinološkim društvom dogovorili da ćemo napraviti prvi park za pse, čime još više razvijamo kinološku kulturu u našem gradu - istaknuo je gradonačelnik Habuš.

U 12 sati počinju i specijalne izložbe pinčera, šnaucera i hrtova.  Danas i u nedjelju u 15 sati počinje izbor najljepšeg psa izložbe, a u nedjelju u 17 sati nas očekuje proglašenje najljepšeg psa ovogodišnje izložbe CACIB VARAŽDIN 2015.

Dnevna cijena ulaznice oba dana je 20 kuna, dok će djeca i eventualne organizirane grupe imati besplatan ulaz. Za ugodan subotnji i nedjeljni boravak na poligonu Kinološkog društva Varaždin brine se osoblje hotela „Turist“ sa svojom sada već tradicionalnom ugostiteljskom ponudom.

Komentari