Bajs: S optimizmom ulazimo u predsezonu, no nema opuštanja

Piše: evz / VLM

Objavljeno: 06.05.2011. 19:09

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:09

Foto: Vladimir Ivanov / CROPIX

Bajs je naglasio da su dobri rezultati ostvareni za uskrsne blagdane svakako ohrabrujući, no da oni čine tek jedan posto od ukupnog godišnjeg turističkog rezultata Hrvatske i da se konačni rezultati zbrajaju tek 31. prosinca

Premda je iza nas daleko najuspješniji Uskrs dosad, gledano, naravno, po broju dolazaka gostiju i ostvarenih noćenja, to nikako ne znači da se možemo opustiti. Upravo suprotno, mi ćemo još pojačati aktivnosti kako bismo što spremnije ušli u predsezonu jer pred nama je jedna vrlo zahtjevna sezona, a vjerujemo da možemo ostvariti još bolje rezultate nego lani – kazao je ministar turizma Damir Bajs na sjednici Turističkog vijeća Hrvatske turističke zajednice održane danas u Čazmi.

Bajs je naglasio da su dobri rezultati ostvareni za uskrsne blagdane svakako ohrabrujući, no da oni čine tek jedan posto od ukupnog godišnjeg turističkog rezultata Hrvatske i da se konačni rezultati zbrajaju tek 31. prosinca.

Osim o predstojećoj sezoni, koja bi prema najavama mogla biti dosad najbolja od osamostaljenja Hrvatske, na sjednici je bilo riječi i o važnom događaju koji Hrvatsku očekuje sredinom rujna, a koji bi trebao biti važan korak u još boljem predstavljanju našeg turizma na stranim tržištima. Naime, 12. i 13. rujna Zagreb će biti domaćin prve međunarodne konferencije o turizmu i medijima UNWTO koja je zapravo skup svjetskih turističkih novinara. Na sjednici je bilo riječi i o izvještaju Nadzornog odbora o izvršenom nadzoru nad poslovanjem HTZ-a.

– U prošloj godini poslovali smo krajnje racionalno i ostvarili pozitivan financijski rezultat – kazao je Niko Bulić, direktor glavnog ureda HTZ-a dodajući da je 20 milijuna kuna iz prošle prebačeno u tekuću godinu.


Komentari