U sklopu Programa pomo?i subjektima u poslovanju s hranom, koji Centar za kvalitetu Hrvatske gospodarske komore provodi od 2005. godine, organizira se edukacija za subjekte koji proizvode, prera?uju i distribuiraju hranu životinjskog podrijetla, te hranu koju subjekti proizvode u primarnoj proizvodnji.
U utorak su se održale radionice za subjeket u primarnoj proizvodnji mesa, a iz HGK Županijske komore Varaždin pozivaju sve zainteresirane na besplatne radionice na temu HACCP sustava, koje ?e se u ?etvrtak održati za subjekte u ugostiteljstvu i trgovini hranom.
Obje radionice ?e se održati u 10 sati, u Konferencijskoj dvorani HGK, a predavanje ?e održati Mr. Nevenka Gašparac, iz Centra za kvalitetu HGK.
Zakon o hrani (NN 46/07) obvezuje sve subjekte u poslovanju s hranom na uspostavu i provo?enje redovitih kontrola higijenskih uvjeta u svim fazama proizvodnje, prerade i distribucije hrane, provedbom preventivnog postupka samokontrole, razvijenog u skladu s na?elima HACCP sustava.
Svi zainteresirani mogu se javiti pozivom na tel. 042/405-450 ili e-mailom na
[email protected].
Podijeli
eVarazdin.hr
06.12.2010.
Komentari