Besplatni trening na temu "Kako postati milijunaš?"

Piše: evaraždin.hr

Objavljeno: 21.04.2011. 09:16

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:09

Isplati li se nakon fakulteta tražiti posao? Ili je pametnije još za vrijeme studija pokrenuti svoj prvi, poduzetnički projekt?...To su samo neka od pitanja na koje možete dobiti odgovor, ukoliko se prijavite za besplatan trening 15. svibnja.

Pod pretpostavkom da ste osoba koja želi otići iz roditeljskog doma te početi živjeti samostalno, evo što vas čeka. Većina pripravničkih radnih mjesta donosi plaću od 4000-4500 kuna. Podstanarski stančić od tridesetak kvadrata svaki će mjesec stajati između 1500 i 2000 kuna. Režije će uzeti dodatnih 400-500 kuna, a na hranu će otići barem još dvije tisuće. Budete li jako pažljivi, od svake plaće ostat će vam dovoljno za jedan izlazak. Kako do svog stana? Automobila? Odakle novac za odjeću, štednju, osiguranja, putovanja? S kojim sredstvima planirati budući obiteljski život, u kakvim materijalnim okolnostima dočekati prvo dijete? Tješit ćete se da s iskustvom dolaze povišica, bolji poslovi i sigurnost. Za neke će se to pokazati donekle istinitim, a za neke ne.

Žive li istinski dobro mlade osobe koje su uspjele izgraditi karijeru u boljim tvrtkama? Najuspješniji iz te kategorije često će reći da imaju novca, ali nemaju vremena uživati u blagodatima koje njime mogu kupiti. S vremenom se pomire s činjenicom da se stignu donekle opustiti svega jednom-dvaput u godini. Prerano se počnu veseliti miru koji donosi treća životna dob i mirovina.

Potrebno je zapitati se ima li takav poslovni i životni put uopće smisla? Nije li pametnije napraviti iskorak iz nacionalnog prosjeka nepoduzetnosti i krenuti u poduzetničke vode? Oni koji se odluče istražiti taj scenarij najčešće odustanu zboj jednog od sljedećih razloga ili neke njihove kombinacije - ne uspiju se dosjetiti čime bi se mogli baviti; nemaju dovoljno novca za pokretanje prvog posla; ne znaju kako komercijalizirati ideju.

Trening program MojPrviMilijun! nudi jednostavne i primjenjive odgovore na pitanja od presudne važnosti za uspjeh u prvom poduzetničkom projektu. U koje se djelatnosti u Hrvatskoj danas isplati ulagati novac? Kako krenuti s malo novca i minimalizirati rizik početka? Kako prodavati pojedincima, a kako tvrtkama? Na koji način graditi psihološku podlogu koja omogućava ustrajnost, hrabrost i kreativnost, kvalitete bez kojih se u poduzetništvu ne može? Premalo o tome za vrijeme studija doznaju čak i studenti ekonomije, da ne spominjemo druge fakultete.

Poduzetnički poslovni put moguće je započeti čak i u vrijeme studija. S obzirom na krizne tržišne trendove, pad broja radnih mjesta, neredovitost isplate plaća, mladi ljudi koji završavaju fakultete gotovo da i nemaju izbora. U poduzetničke vode se mora pa je dobro znati da postoji trening program na kojem se može naučiti i kako.

U slučaju da su vam ove teme zanimljive, prijavite se za besplatni četverosatni trening na , koji će se održati u Tehnološkom parku u Varaždinu, 15. svibnja.


Komentari