CNN zbog nudizma svrstao Rab među top odredišta

Objavljeno: 02.05.2011. 15:33

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:09

Foto: FKK Croatia

Nudistima se preporučuju plaže u Loparu: Sahara, Stolac i Ciganka, a CNN podsjeća i na nudističku epizodu kralja Edwarda VIII. na Rabu

Od odluke rapskih vlasti da kralju Edward VIII. i njegovoj ljubljenoj Wallis 1936. godine daju dozvolu za kupanje bez odjeće na području Kandalore, rapski turizam i danas ima koristi.

Naime, CNN je Rab uvrstio među top deset svjetskih otoka koje turisti različitih sklonosti trebaju posjetiti, s tim da se hrvatski otok preporučuje - nudistima.

Za Rab se u CNN-ovu tekstu kaže da je rodno mjesto "golišavog kupanja", a autori tvrde da se to, među ostalim, može zahvaliti upravo epizodi s engleskim kraljem. Potencijalnim rapskim gostima nudistima preporučuje se Lopar, odnosno plaže Sahara, Stolac i Ciganka.

Ostale kategorije turista u CNN-ovu članku su bogataši kojima se preporučuje Musha Cay na Bahamima, parovima se predlaže otok Lizard u Australiji, ljubiteljima iznimne prirode otok Sar, samotnjacima Ogasawaru u Japanu, obiteljima Oahu na Havajima, šopingholičarima Hong Kong, partijanerima Ibizu, onima koji na odmoru traže slavne predlažu St. Bartz, a gurmanima - Siciliju.

Komentari