Varaždinci šokirali Zadrane

"Čudo neviđeno, rade 24 sata kao navijeni na obnovi aerodromske piste"

Objavljeno: 14.01.2016. 18:03

Zadnja izmjena: 15.02.2016. 15:28

Zahvaljujući povoljnoj ponudi i referencama varaždinska tvrtka Colas dobila je posao na sanaciji uzletno sletne staze Zračne luke Zadar.  Trenutno su u tijeku radovi na spojnici civilnog i vojnog aerodroma, a njihov intenzitet dosad je neviđen, te je iznenadio lokalno stanovništvo...

Naime, kako doznajemo od žitelja Zemunika, mještani okolnih naselja i Zadrani su, kažu, “zadivljeni elanom s kojim 'kontinentalci' rade 24 sata na dan“! Zaposlenici tvrtke Colas dosad su obavili radove skidanja oštećenog habajućeg sloja u cijeloj dužini i širini piste. 

Ukoliko nas posluži vrijeme, svi radovi bit će obavljeni u roku i u ponedjeljak počinje asfaltiranje habajućeg sloja, rekla je za eVaraždin Irena Čosić, direktorica ZL Zadar.

- Radovi su vrijedni 8,9 milijuna kuna bez PDV-a, a nadgledaju ih stručne službe jer pista mora spremno dočekati turističku sezonu koja je na vratima. Zračna luka Zadar ima dvije uzletno sletne staze i zračni promet koji je sada manjeg intenziteta, normalno se odvija – naglasila je Čosić.

Dodala je kako planiraju dovršetak radova već krajem siječnja ili najkasnije početkom veljače, nakon čega će Hrvatska Agencija za civilno zrakoplovstvo obaviti inspekcijski nadzor obnovljene piste.

Komentari