Grad Lepoglava raspisao natječaj za potpore u poljoprivredi

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 27.03.2014. 15:18

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

Foto: ilustracija - Andrej Švoger

Grad Lepoglava raspisao je natječaj za dodjelu bespovratnih sredstava pomoći u poljoprivredi za 2014. godinu.

Riječ je poticajima namijenjenima obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima te trgovačkim društvima, obrtima, zadrugama i udrugama registriranima za obavljanje poljoprivredne djelatnosti s područja grada Lepoglave.

Najveći pojedinačni iznos na koji poljoprivrednici mogu računati je 15 tisuća kuna, s time da je taj iznos predstavlja najviše do 50 posto vrijednosti investicije za koju se potpora traži. Potpora se može zatražiti za investiranje u sustave izgnojavanja u štalama i skladištenje stajnjaka, zatim za izradu projektne dokumentacije, izgradnju, adaptaciju, dogradnju i opremanje svih vrsta objekata za poljoprivredne svrhe te za investicije u izgradnju i opremanje objekata za preradu poljoprivrednih i stočarskih proizvoda.

Potpora se može ostvariti i za skladištenje i čuvanje poljoprivrednih proizvoda, nabavu novih i modernizaciju postojećih plastenika i staklenika, za investiranje u mlijekomate te za nabavu poljoprivredne mehanizacije.

- U razgovoru s poljoprivrednicima uvidjeli smo da bespovratna sredstva koja dodjeljujemo za konkretne programe donose najveći benefit. Temeljem toga Grad Lepoglava definirao je program poticanja poljoprivredne proizvodnje te raspisao natječaj za dodjelu sredstava osiguranih tim programom – istaknuo je lepoglavski gradonačelnik Marijan Škvarić, pozvavši sve one koji se bave poljoprivrednom proizvodnjom, a imaju potrebe, potencijala i mogućnosti, da se jave na navedeni natječaj koji je nastavak ulaganja Grada Lepoglave u razvoj poljoprivredne proizvodnje, za što je tijekom godina iz proračuna izdvojeno oko pola milijuna kuna.

Natječajna dokumentacija za navedeni natječaj nalazi se na službenoj internetskoj stranici Grada Lepoglave.

Komentari