Ivanec će s certifikatom u potragu za stranim investitorima

Piše: eVz/ivanec.hr

Objavljeno: 01.03.2012. 09:45

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 10:29

Intenzivan posao što se u Ivancu kontinuirano vodi radi stvaranja što bolje poslovne i poduzetničke klime dobio je svoju najbolju potvrdu i na međunarodnoj razini.

Naime, Ivanec je, uz još samo tri grada u Hrvatskoj (Rijeku, Crikvenicu i Bjelovar), uvršten u međunarodni projekt certificiranja gradova s povoljnim poslovnim okruženjem, piše Ivanec.hr

Status grada koji će među prvima u Hrvatskoj dobiti međunarodno priznat certifikat, u međuvremenu je potvrdio na međunarodnoj konferenciji što je pod nazivom „Jugoistočna Europa – regija povoljnog poslovnog okruženja“, 23. i 24. veljače održana u Beogradu.

>>Batinić u Beogradu: Investitori u Ivancu imaju sve pogodnosti

U radu konferencije u Beogradu aktivno je, u dvojakoj ulozi, sudjelovao i Milorad Batinić, potpredsjednik Sabora i gradonačelnik Ivanca.

>>Milorad Batinić na Regionalnom kongresu u Beogradu

Nakon povratka izjavio je da je na beogradskom skupu bilo vidljivo da susjedne zemlje Hrvatsku već tretiraju drukčije, kao zemlju koja u stvaranju povoljne poduzetničke klime provodi norme i standarde EU.

Projekt certificiranja zapravo skreće pozornost regionalnih i međunarodnih investitora prema Ivancu.

Stoga u Ivancu očekuju da će se vrlo brzo krenuti u konkretan rad, a ono što sada slijedi jesu inicijalni sastanci, edukacija partnera i projektnih timova.

Komentari