Microsoft kupio Skype za 8 milijardi dolara?

Objavljeno: 10.05.2011. 11:48

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:09

Skype je proteklog tjedan postao glavna tema tehnološkog svijeta. Već je prošli tjedan objavljeno kako su u tu kompaniju stigle dvije ponude, jedna iz Googlea i jedna iz Facebooka.

I dok mnogi iščekuju vijest – hoće li Skype pripasti vodećoj svjetskoj internetskoj tražilici ili najvećoj društvenoj mreži iz izvora bliskih Skypeu stiže vijest kako su pregovori s Microsoftom u završnoj fazi, piše profitiraj.hr.

Prema WSJ-ovim izvorima kompanije bi uskoro mogle izvijestiti o prodaji, iako se napominje kako posao još nije zgotovljen, te samim time još uvijek ništa nije sigurno. Želi li Skype „ukrasti“ Googleu i Facebooku Microsoft će za to morati izdvojiti između 7 i 8,5 milijardi dolara.

Ako Microsoft plati za Skype 8 milijardi dolara to će biti najveća akvizicija u Microsoftovoj trideset šestogodišnjoj povijesti.

Tvrtka Skype u minusu je 686 milijuna dolara, a isto toliko broji i korisnika. Dobije li Microsoft pristup tolikoj količini korisnika to će za njega značiti hvatanje koraka s kompanijama koje trenutno dominiraju internetom – Facebookom, Googleom…

Više na profitiraj.hr

Komentari