Počinje izgradnja novog trgovačkog centra City Point

Objavljeno: 12.10.2011. 13:44

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:11

Varaždin dobiva novi trgovački centar - City Point na južnom ulazu, a građevinski radovi su već pred početkom.

City Point, novi trgovački centar površine 49.300 kvadratnih metara na južnom ulazu u grad kreće s izgradnjom. Rečeno je to danas na tiskovnoj konferenciji u Gradskoj vijećnici.

Iznajmljiva površina centra iznosi preko 25 tisuća kvadratnih metara, uz gotovo 20 tisuća kvadratnih metara parkirne garaže.

Najavljen je i Super Konzum hipermarket u sklopu centra, te dolazak Cineplexx kina, a kako navode investitori, zakupljeno je već više od 70 posto prostora.

Odabirom glavnog izvođača radova – Stipić Grupe, ovih dana  započinju pripremni radovi na tlu. S odabirom podizvođača krenulo se odmah nakon potpisivanja ugovora sa Stipić Grupom te će građevinski radovi visokogradnje započeti u siječnju 2012. godine.

Sve potrebna odobrenja su spremna za dobivanje, a postupak izdavanja dozvole za gradnju je u tijeku. Grad Varaždin uprihodit će 17 milijuna kuna od komunalnih doprinosa.

- Naš cilj je bio unajmiti domaću tvrtku koja posjeduje odgovarajuće preporuke, a poznato je kako hrvatske građevinare krasi izvanredna kvaliteta. Hrvatski zaposlenici su na glasu kao marljivi i pouzdani pa je i izbor Stipić Grupe kao glavnog izvođača radova logičan potez s obzirom na reference i kvalitetu uspješno završenih projekata. Moramo imati na umu da će preko 900 radnika biti zaposleno na gradilištu što je velika rijetkost u ovim recesijskim vremenima – rekao je Harald Peham, direktor tvrtke Trgovački centar Varaždin d.o.o., tvrtke kćeri u 100 postotnom vlasništvu Braunsbeger Holding GmbH, investitora projekta.

Završetkom radova na City Pointu biti će otvoreno preko 600 novih radnih mjesta. Razvoj City Pointa Varaždin odvija se preko tvrtke Trgovački centar Varaždin d.o.o. s lokalnim partnerom F.O. / Development. Arhitektonsko rješenje City Pointa Varaždin je djelo poznatog hrvatskog arhitekta Otta Barića i studija Tubus.

Komentari