U HŽ -u ove godine otkaz će dobiti oko dvije tisuće ljudi

Objavljeno: 25.05.2012. 11:58

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:16

Ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić u intervjuu za Tportal.hr kaže da će u ovoj godini HŽ grupu napustiti oko dvije tisuće ljudi. HŽ se mora rekonstruirati još ove godine jer u suprotnom u 2013. godini HŽ-a generalno više neće biti, piše Poslovni.hr.

Hajdaš Dončić kaže da je prosječna otpremnina radnika od 120 do 150 tisuća kuna. Ministar najavljuje da će se sva ulaganja usmjeriti na infrastrukturu, i to prvenstveno na europske koridore, prigradsku željeznicu i nacionalni koridor Zagreb –Split.

Rekao je da nas Kinezi vide kao svoj logistički centar, međutim postojeći kapaciteti Luke Rijeka nisu dovoljni i novi terminal bi u tom slučaju bio nužnost.

- Mi to podržavamo. Ali u gradnju terminala nećemo krenuti bez partnera jer za takve investicije država nema novaca – kaže Dončić.

Hrvatsku poštu također čeka pravo restrukturiranj, a osvrnuo se i na Croatiu Airlines rekavši da Hrvatskoj treba nacionalni zrakoplovni prijevoznik, ali ne ovakav pa i Croatiu Airlines čeka restrukturiranje.

Komentari