U mjesec dana ŽUC „povukao“ 15 kilometara novog asfalta

Piše: eVarazdin.hr

Objavljeno: 22.11.2011. 15:22

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:11

Foto: Foto by GODAR

Završena je većina radova na pojačanom sezonskom održavanju županijskih i lokalnih cesta koje financira Županijska uprava za ceste Varaždinske županije, a u samo mjesec dana položeno je 15 kilometara novog asfaltnog tepiha.

Vremenske prilike dosad su omogućavale radove pa je novim asfaltnim tepihom u posljednjih mjesec dana presvučeno 15 kilometara cesta na području Varaždina, Novog Marofa, Ivanca, Beretinca, Varaždinskih Toplica, Svetog Ilije ,Velikog Bukovca, Maruševca, Vinice i Cestice.

Radovi su vrijedni osam milijuna kuna, a iz interventnih sredstava Ministarstva mora, prometa i infrastrukture izvode se radovi na obnovi novog asfaltnog tepiha na području općina Donja Voća i Visoko.

Iz ŽUC-a doznajemo da je riječ o dionicama koje nisu obnavljane 10-ak godina.

Iduće godine u Županijskoj upravi za ceste planiraju obnoviti još 30-ak kilometara županijskih i lokalnih cesta u Varaždinskoj županiji.

Inače, do 1. prosinca gradovi i općine Varaždinske županije moraju ŽUC-u dostaviti svoje prijedloge za sufinanciranje pojačanog održavanja i izgradnje cestovne infrastrukture na svome području.

Pristigli prijedlozi bit će razmotreni tijekom zime, a zatim uvršteni u plan radova za 2012. godinu.

Komentari