U ožujku 2. Izložba bučinog ulja s ocjenjivanjem kvalitete

Piše: eVarazdin.hr

Objavljeno: 10.02.2012. 18:03

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 10:29

Varaždinska, Međimurska i Krapinsko-zagorska županija u ožujku ove godine organiziraju II. izložbu bučinog ulja sjeverne Hrvatske. Sa željom da se izložba bučinog ulja održi i sustavno razvija kao manifestacija koja će pridonijeti regionalnoj prepoznatljivosti, popularizaciji i široj upotrebi ove kulinarski i nutritivno izvanredne namirnice.

Izložba utječe i na unaprjeđenje proizvodnje i povećanje konkurentnosti među proizvođačima bučinog ulja, pa njeni organizatori pozivaju sve zainteresirane proizvođače s područja Varaždinske, Međimurske i Krapinsko-zagorske županije da se uključe u ovaj projekt.

Zainteresirane proizvođači najkasnije do 20. veljače ispunjavaju prijave za ocjenjivanje bučinog ulja putem prijavnog obrasca koji mogu pronaći na internetskim stranicama Varaždinske županije.

Prikupljanje uzoraka za ocjenjivanje održat će se 29. veljače od 8 do 12 sati u sobi br. 41 na prvom katu zgrade Međimurske županije u Čakovcu, R. Boškovića 2.

Za svaki uzorak dostavlja se 2 x 250 ml ulja u tamnim, staklenim i neobilježenim bocama.

Prijavnice se trebaju poslati faksom na broj 040/374-177 ili poštom na adresu: Međimurska županija, Upravni odjel za poljoprivredu i turizam, Ruđera Boškovića 2, 40000 Čakovec.

Podsjetimo, prošle se godine uspješno započelo s održavanjem manifestacije koja je sadržavala ocjenjivanje ulja, tematsko predavanje te prezentaciju i prodaju bučinog ulja i proizvoda s bučinim uljem.

Komentari