Učilište Algebra slavi 14. rođendan

Objavljeno: 20.03.2012. 14:38

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 10:29

Slaveći svoj rođendan, vodeće informatičko učilište u Hrvatskoj, ujedno i najveća IT obrazovna grupa u regiji, također želi sve najbolje svojim vršnjacima – Googleu,  BlackBerryju, iMacu, Bluetoothu, PayPalu, VMWareu te svim ostalim tvrtkama i tehnologijama "rođenima" sada već pomalo daleke 1998.

Ulazeći u 15. godinu svojeg postojanja, obrazovna grupa Algebra može se pohvaliti s više od 160.000 održanih kolegija, seminara i programa obrazovanja, kroz koje su u proteklim godinama, 32.000 građana stekli ili usavršili znanja iz područja računarstva, informacijskih tehnologija i digitalnog poslovanja. Prema posljednjim podacima, Algebra godišnje održi više od 26.000 seminara kojima prisustvuje oko 16.000 građana iz svih dijelova Hrvatske budući da je ovo učilište sa svoje 22 poslovnice ujedno i najrasprostranjenije u zemlji, a 35 vrhunski opremljenih informatičkih učionica omogućava rad ovoj najvećoj informatičkoj edukacijskoj mreži u široj europskoj regiji.

Algebra u ponudi trenutačno ima više od 300 seminara i 20 obrazovnih programa, a od prije četiri godine osnovala je i Visoku školu za primijenjeno računarstvo te trenutno zapošljava oko 300 djelatnika i honorarnih suradnika, mahom vrhunskih predavača s relevantnim svjetskim certifikatima. Niti jedan druga obrazovna institucija ne može se pohvaliti tako velikim brojem svjetski priznatih IT stručnjaka koji drže specijalističku nastavu – čak 6 nositelja titule Microsoft Most Valuable Professional (MVP),

U proteklih 14 godina Algebra se etablirala kao značajan partner hrvatskog gospodarstva te danas svoje djelatnike na studijske programe ili usavršavanja redovno šalju tvrtke kao što su Hrvatske telekomunikacije, Agrokor, Microsoft, Privredna banka Zagreb, Siemens, Zagrebačka banka, VIPnet, Ericsson Nikola Tesla, Erste banka, Nova TV, HRT, Atlantic Trade, Adris, Ministarstvo uprave, Ministarstvo pravosuđa, KBC Zagreb, Ministarstvo gospodarstva i mnogi drugi. Odlična suradnja s partnerima, poput Hrvatske udruge poslodavaca, Hrvatske gospodarske komore, portala MojPosao, kao i ostalim institucijama tržišta rada, Algebri omogućuju da ispravno procijeni stvarne potrebe na tržištu rada. Brojni primjeri zadovoljnih polaznika iz svih dijelova Hrvatske pokazuju kako je uistinu moguće pronaći posao ili bolje radno mjesto zahvaljujući dodatnom obrazovanju i usavršavanju.

"Naša misija je do danas uglavnom prepoznata kroz školovanja kojima smo mnogima mijenjali perspektive u zapošljavanju i karijeru. Ogroman je broj pojedinaca kojima smo pomogli izgraditi karijeru u računarstvu i informacijskim tehnologijama, a u zadnjih nekoliko godina dodatno smo osnažili i područje digitalnog poslovanja.", izjavio je Tomislav Dominković, predsjednik uprave Algebra grupe i dodao: "Naši planovi za nadolazeće razdoblje uključuju dodatni razvoj preddiplomskih i diplomskih studija u području multimedije, računarstva i IT-a, a što se tiče Algebre već sada smo aplicirali na nove raspise EU natječaja, izgrađivat ćemo nove usluge koje povezuju tržište rada i obrazovanja te nastojati i dalje biti regionalni predvodnik u području cjeloživotnog učenja."

Prema analizi koju provodi IDC (International Data Corporation), Algebra je vodeće informatičko učilište u Hrvatskoj, a partneri poput Microsofta, ECDL fondacije, Adobea ili Autodeska proteklih su mu godina dodijelili i niz priznanja, kao što je ono "The best education center" za najveću pruženu kvalitetu edukacije u Hrvatskoj i priznanje za najveći indeks zadovoljstva polaznika (CSAT) prema istraživanju Microsoft Customer Satisfaction Survey. Hrvatski informatički zbor krajem prošle godine Algebri je dodijelio Kristalni globus za doprinos u promociji važnosti ECDL edukacije u Hrvatskoj. Brojne autorizacije, najviše "zlatne" razine,  koje su Algebri dodijelili ugledni partneri poput Microsofta, Cisca, Autodeska, Red Hata, Adobea, EC Councila, CompTIA-e, Prometrica i Applea dokaz su i jamstvo kvalitete edukacije.

Algebra je tijekom proteklih godina također uložila značajna sredstva u razvoj vlastitih softverskih rješenja. Ispitni sustav myQtest u potpunosti je razvijen u Algebri i koristi se interno prilikom planiranja i provedbe svih ispita, ali je svoju primjenu također našao i u mnogim vanjskim organizacijama koje ga koriste u sklopu svojih edukacijskih aktivnosti. Tako ga, primjerice, koristi HAK prilikom polaganja teorije vožnje, a postao je i službenim testnim sustavom (ATES) za potrebe ECDL fondacije. U protekle dvije godine sustav za polaganje ECDL ispita implementiran je kao nacionalna infrastruktura u Sloveniji, Srbiji i Crnoj Gori, a u tijeku su pregovori u još dvije države.

U 2011. Algebra je značajno proširila svoju ponudu obrazovnih seminara uvođenjem novih programa edukacije koji su usklađeni s potrebama na tržištu rada te uključuju, primjerice, usavršavanja za voditelja internetskog marketinga, obrazovanje za voditelje prodaje i prodajnih timova, suradnike u turizmu, voditelja poslovanja u malom poduzetništvu i slične programe. Naglasak je ovim programima stavljen i na poduzetničke vještine koje su komplementarne onim informatičkim te predstavljaju prirodan smjer u kojem će se Algebra u narednom periodu razvijati. Posebno je pritom tražen program osposobljavanja stručnjaka za pripremu i provedbu projekata financiranih iz fondova EU.

Algebra i Visoka škola za primijenjeno računarstvo odgovorne su institucije u zajednici u kojoj djeluju. Samo u posljednje dvije godine, kroz potporne programe, ove institucije su stipendirale studente računarstva te informatička i poduzetnička obrazovanja nekoliko ciljnih skupina građana, s više od 3 milijuna kuna, svrstavši se time u sam vrh tvrtki koje promiču važnost visokog obrazovanja i cjeloživotne edukacije.

Komentari