Varaždinska tvrtka ulaže 14 milijuna kuna u koprivničku elektranu

Objavljeno: 24.01.2014. 12:17

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

Foto: Ilustracija

Ove je godine na području koprivničkog sveučilišnog  kampusa planirana i gradnja jedne od prvih sunčanih elektrana tvrtke Solvis  d.o.o. iz Varaždina.  

Ugovor o gradnji gradonačelnika Vesna Želježnjak i predsjednik Uprave tvrtke Solvis Stjepan Talan potpisali su lani, nakon provedenog javnog natječaja za zakup zemljišta u vlasništvu Grada.

- Riječ je  se o zemljištu koje  se nalazi na sjeveroistočnom rubnom području kompleksa uz trasu buduće gradske obilaznice. Potpisanim ugovorom utvrđeno je da će zakupnik plaćati Gradu Koprivnici zakupninu u vrijednosti osam posto ostvarenih prihoda od prodaje električne energije te da Grad može postati vlasnik sunčane elektrane bez naknade, ukoliko to procijeni isplativim, nakon isteka roka od 14 godina - kazao je za portal Koprivnica.net  zamjenik gradonačelnice M. Jakšić ističući kako će u slučaju prestanka rada sunčane elektrane, pa i nakon proteka roka od 14 godina, tvrtka Solvis d.o.o. Varaždin o svom trošku ukloniti i zbrinuti fotonaponske module.

Elektrana koja bi trebala proraditi unutar godine dana od potpisivanja ugovora, planirane je instalirane snage oko 1 MW, dok se godišnja proizvodnja predviđa otprilike na 1,1 GWh električne energije.

Vrijednost investicije je oko 14 milijuna kuna, koje će uložiti spomenuti privatni investitor.

Više pročitajte OVDJE 

Komentari