Zamjenik župana na energetskom sajmu u austrijskom Welsu

Piše: eVarazdin.hr

Objavljeno: 29.02.2012. 17:51

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 10:29

Foto: welios.at

Zamjenik župana Varaždinske županije Milan Pavleković od 29. veljače do 2. ožujka zajedno će s ostalim predstavnicima županija, gradova i općina s područja Sjeverozapadne Hrvatske, u organizaciji regionalne energetske agencije Sjeverozapadne Hrvatske i Austrijskog ureda za vanjsku trgovinu, sudjelovati na studijskom putovanju u austrijski Wels.

Predstavnici županija, gradova i općina s područja Sjeverozapadne Hrvatske posjetit će Wels u kojem se održava vodeći austrijski sajam za obnovljive izvore energije i energetsku učinkovitost.

Cilj putovanja je senzibilizirati sve sudionike za nužno potrebne mjere na području uštede energije u javnom sektoru.

U sklopu putovanja zamjenik župana zajedno će s ostalim sudionicima posjetiti tvrtku „Fronius International Gmbh“ u Sattledtu, znanstveni centar „Welios“ u Welsu, čeličanu „Voestalpine Stahlvelten“ u Linzu, bioplinsko postrojenje u Engerwitzdorfu, te kao središnji događaj energetski sajam u Welsu.

Manifestacija „Svjetski dani održive energije“ trenutno je najveća godišnja konferencija na području Europe koja nudi jedinstvenu kombinaciju događaja vezanih uz proizvodnju i upotrebu energije.

Ona uključuje energetsku učinkovitost i obnovljive izvore energije u zgradarstvu, industriji i prometu.

Cjelokupno događanje uključuje tri konferencije (Konferencija o peletima, Konferencija o biomasi, Konferencija o učinkovitoj gradnji), brojne seminare i prezentacije, razne obilaske te energetski sajam na kojem izlaže preko 1.600 izlagača.  

Komentari