Davor Bobić: Ljubelj Kalnički je moje nadahnuće i odmor za dušu

Piše: Alen Matušin

Objavljeno: 04.01.2014. 10:01

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

Foto: Andrej Švoger

Mjesto gdje se danas nalazi Bobićeva zemlja posljednji je brijeg u cijelom tom kraju.Tu završava čak i makadamska cesta, a započinje Koprivničko-Križevačka županija i nepregledno prostranstvo državne šume.

Tijekom cijeloga dana, u daljini, jedva da ćete vidjeti i jedan automobil, a tijekom zime nanosi snijega znaju biti visoki do prsiju. U obližnjim kućama stanuje tek dvadesetak ljudi... Ipak, stresna svakodnevica na relaciji Varaždin-Osijek, ispresjecana stvaralačkim noćima, kao da je sanjala upravo o takvom mjestu.

Kako ste otkrili Ljubelj i zašto mu se vraćate?
Nije to baš bila ljubav na prvi pogled... Mjesto je otkrila moja šogorica Rajka Grabar, članica zbora zagrebačke Komedije i voditeljica popularnog zbora ‘’Varaždinski Štigleci’’. Prvi naš zajednički posjet završio je neuspješno, jer mi se okoliš činio u zimskim uvjetima podosta nepristupačan, a i cijena nam nije bila dostupna. Nakon gotovo tri godine čekanja, cijena zemljišta je polagano padala zbog nadolazeće krize pa sam zajedno sa šogorom Narcisom ipak odlučio kupiti taj grunt. Sada mogu reći da je Ljubelj Kalnički zbog svoje netaknute prirode i specifične mikrolokacije zasigurno najbolji izbor.

Ovaj pomalo atipičan intervju s trenutno najizvođenijim hrvatskim skladateljem ozbiljne glazbe pročitajte u najnovijem broju Tjednika eVaraždin, koji je od jučer, petka 3. siječnja, dostupan na više od 300 prodajnih mjesta širom županije...

Komentari