FOTO: Impuls recital u kafiću - Mnogo zvanih, ali malo odabranih

galerija-images/Impuls 7

Objavljeno: 30.04.2015. 20:36

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

Foto: Milan Janjetović

U Varaždinu je u srijedu održan 7. po redu recital u kafiću „“Impuls“, po uzoru na davna vremena kada su svoje pjesme u gostionicama recitirali mnogi autori, među kojima je bio i slavni boem Tin Ujević...

Podsjetimo, Tin je svoje pjesme pisao recitirao i promovirao u zagrebačkom kafiću Tingl-tangl. Na dobronamjernu ideju, da se takva tradicija obnovi,  pred nešto više od pola godine došli su Ljubica Ribić, redovita članica Varaždinskog književnog društva i Milan Novak, pridruženi član.

Za sedmi recital „Impuls“, odabrali su Ljubica I Milan goste -pjesnikinju i književnicu Baricu Pahić, Slovenskog pjesnika Jana Smarčana iz Maribora i pjesnika, te poznatog Hrvatskog glumca Zorana Kelavu iz Krapine. Voditelji programa uvijek uvodno porazgovaraju sa svojim gostima, a potom oni recitiraju. Zoran Kelava ovaj put je oduševio malobrojnu publiku sa svojim  pjesmama, glumom i sviranjem klarineta.

Zbog malog odaziva, pjesnici na žalost po prvi put morali ispisati citat iz  biblije: "Mnogo zvanih, ali malo odabranih"! No, kad je čak i manje ljudi, a i manje pjesnika, dokazano je kako je kvaliteta poezije bolja od one koja se predstavlja u prepunoj dvorani. Uz spomenutog Zorana Kelavu, u glazbenom programu je nastupila i naša poznata varaždinska pjesnikinja, književnica, kantautor i pjevačica, Mirjana Pospiš. Od naših sugrađana, u recitalu su sa svojim pjesmama nastupili Izidor Furjan, Nenad Slukić i Milan Janjetović.

Idući, 8. Impuls recital održat će se u Rock Art Caffeu s početkom u 20 sati, u srijedu 27 svibnja.

Gostovat će pjesnici "Jutra poezije" iz Zagreba, čiji je urednik naš Varaždinac - slikar, kipar i pjesnik Davorin Žitnik-Žito.
{gallery}Impuls 7{/gallery}

Komentari